Užasi znanosti: rođendan koji zaustavlja dah

Zašto nam kruli u želucu? Zašto nam škripe zglobovi, kako se stvaraju šmrklje i žuto u uhu, što nas tjera na povraćanje, odakle vrebaju bakterije i kako nastaje (i nestaje) temperatura?

Što radi naša večera nakon što je pojedemo? Kako se naše tijelo bori protiv gripe i kako mu pomoći u tome? Što naš mozak radi po cijele dane i zašto je brži i sposobniji od najboljeg kompjutera?

Pazite: odgovori na neka pitanja su strašno ljigavi, smrdljivi i odvratni.

Ali, znate što: imamo pravo znati! Svatko ima tijelo i pravo da (sa)zna što se u njemu skriva i zašto je Ljigologija prijateljica našeg organizma. Znanost ne pripada samo odraslima u bijelim kutama, već svima nama. A mi smo je odlučili učiniti još zabavnijom nego što jest. S naglaskom na ono ljigavo. :o

Užasi znanosti tema su našeg novog rođendana. Osmislili smo trilogiju:

  1. Krv, kosti i komadi: kakve tajanstvene priče skriva naše tijelo?
  2. Pakosna priroda: i kako se s njom sprijateljiti?
  3. Ubitačna matka i fizika: netko ih je nazvao teškima i dosadnima?

Biologiju, anatomiju, medicinu, matematiku, fiziku i ostale prirodne znanosti  učimo na zabavan način, uz mnogo jezivih priča, kreativnih igara i originalnih zadataka. Ne zanima nas suhoparno predavanje ni izbjegavanje ljigavosti jer su one prirodne. Da ne kažemo: pakosno prirodne. :)

Plazimo jezike. Kopamo nos. Slušamo čudne zvukove. Slažemo kosture. Vežemo kralježnicu. Otpetljavamo crijeva. Nosimo očne jabučice u žličicama ( i pazimo da nam ne ispadnu). Pretražujemo krvna zrnca ( i izbacujemo uljeze). Šećemo sablasnim, mračnim ulicama Srednjeg vijeka i saznajemo što su nekad davno doktori radili da nas zaštite od bolesti, i zašto (ni)su bili u pravu? Zašto su nam puštali krv, prekrivali nas pijavicama i trljali nam sol u rane? Što bi činili kad bi nas zabolio zub? Kako su izmislili anesteziju i kakve veze s time ima cirkus?

Volimo praktične savjete. Kako opljačkati grob ili ukrasti leš? Kako pravilno staviti flaster ili namotati zavoj? Kako pružiti prvu pomoć? Što ako dobijemo sunčanicu, padnemo s bicikla, potekne nam krv iz nosa ili nas uhvati grč na plivanju? Kako pomoći prijatelju koji se zagrcne bombonom ili ga ugrize zmija? Zašto je važno da pazimo na prijatelja koji nosi gips?

Gdje se sve skrivaju lukavi virusi i mrzovoljne bakterije? Kako ih nadmudriti i oduzeti im moć, i kakve s time veze imaju redovno pranje ruku i zubi? Zašto je voće i povrće zapravo cool, i što se događa u našem tijelu kad pojedemo nešto (ne)zdravo? Moramo li stalno imati karijes, ili ga možemo spriječiti da nam gnjavi zube?

Užasi znanosti počinju kao ljigava, smrdljiva i prljava srednjovjekovna horor priča koja zaustavlja dah, tjera strah u kosti i ledi krv u žilama, a završavaju kao moderna, edukativna i praktična radionica u kojoj učimo kako čuvati svoje tijelo i zašto je važna osobna higijena.

I, naravno:  zašto su prirodne znanosti zakon. Svi koji su ih smatraju teškima i dosadnima jaaaaaako će se iznenaditi kad ih upoznaju u pravom svijetlu. Ili, još bolje: u pravom mraku. :)

Što paket sve sadrži?

Tailor made cjelokupni program u trajanju od 2 sata:

  • potpunosti uređen i dekoriran prostor s odabranom temom
  • pozivnice
  • pinjata
  • grickalice i sokovi
  • fotografiranje cijelog rođendana
  • 3  voditelja

*Broj djece ograničen je na 20. Za prelazak te brojke bit će vam naplaćeno 15 eura po djetetu. U prostor fizički stane 30 djece.

CIJENA: 350 eura

*Prije rezervacije termina pročitajte Kućni red

Rezervacije  molimo isključivo na br. telefona:

MAJA 095 39 23 644

ili na mail: info@laboratorijzabave.hr