Tjedan znanosti na Laboratorij zabave način

Super smo se družili i pametno zabavili na veselom znanstvenom druženju, kojeg smo proslavili u uvijek razigranom i kreativnom Dječjem vrtiću Ivane Brlić Mažuranić u Zagrebu.

Znanstveno druženje organizirano je povodom Međunarodnog tjedna znanosti i mira, kao dio šireg vrtićkog projekta „Djeca znanstvenici“ čiji je cilj praktično upoznati djecu s različitim znanstvenim područjima i njihovom primjenom u svakodnevnom životu.

A kako se to radi? Kroz istraživačke aktivnosti, interaktivnu igru i pametnu zabavu! Ovom vrijednom i kreativnom projektu rado smo se pridružili uz naš program „Ubitačna matka i fizika“, u kojem na zabavan i pustolovan način otkrivamo tajne, čuda i zakone matematike i fizike. Na čak pet dinamičnih i otkačenih punkteva klinci su istražili geo ploče, magnetska polja i njihala, računali pomoći abakusa, zbrajali kriške pizze i izradili svatko svoj personalizirani labirint: smijeha nije nedostajalo, a odlična se zabava množila na kub!

Klinci su imali prilike upoznati prave pravcate znanstvenike, i iz prve ruke čuti kako zabavne stvari, čudne reakcije i neobični pokusi funkcioniraju u prirodnim i laboratorijskim uvjetima. I naravno, kako se ponašaju na licu mjesta: rado smo ih ugostili na svom punktu, i ondje upoznali fiziku na djelu i matematiku u akciji! Nismo propustili razgibati mozak na posebnom punktu za mozgovježbu: a kako naš mozak nikad ne spava, rado nam je otkrio sve svoje vještine, gušte i memorijska skrovišta!

Ponosni smo što smo imali priliku doprinijeti kreativnom učenju, aktivnoj igri i veselom druženju u svijetu znanosti na dječji način, prisjetiti se starih školskih zakona i upoznati sjajne male i velike istraživače, znanstvenike i prirodoslovne kreativce. Pravi dan po mjeri prirodnih zakona i pametne zabave: i svih koji u njima uživaju!