Stiže 54. Floraart, a mi vam donosimo zabavna iznenađenja i još „Sretnih vijesti“!

Proljeće je stiglo i cvijeće je raširilo svoje latice, parkovi su zamirisali, vrtovi se zašarenili, a 54. Međunarodna vrtna izložba cvijeća Floraart od 13. do 19. svibnja dolazi na Bundek!

Floraart će ove godine u parku Bundek ugostiti više od 200 izlagača iz Hrvatske i 10-ak inozemnih izlagača, a osim izložbe cvijeća, za posjetitelje će prirediti brojne promocije i različita tematska predavanja.

A da bi u Floraartu uživali i najmanji vrtlari i vješti istražitelji prirode pobrinut ćemo se mi! Za sve vrtićarce i osnovnoškolce Laboratorij zabave je, u sklopu dječjeg programa Floragrada, pripremio brojne radionice na temu botanike, biologije, ekologije i biljno-životinjskog svijeta.

Mi znamo da su klinci prvi kada treba zasukati rukave, zaprljati prste, proučavati gliste i iskopati rupu u zemlji pa smo zato za svaki dan Floraarta pripremili po pet tematskih punkteva koje možete pronaći raspoređene po cijelom prostoru održavanja izložbe.

Na tematskim punktevima ćemo svaki dan učiti, zabavljati se, izrađivati te otkrivati neobičnu prošlost, sadašnjost i budućnost prirode koja nas okružuje. Za marljive ručice pripremili smo Malu školu vrtne animacije, kreativne radionice, storytelling predstave, Dječji praktični vodič za čuvanje prirode i vrtne igre na otvorenom.

Kako bi nam bilo što zabavnije, a svaki mališan pronašao ono što ga baš najviše zanima, za svaki dan izložbe smo pripremili različite tematske cjeline koje će se obrađivati kroz kreativne radionice i druženja na punktevima:

  1. dan: cvijeće
  2. dan: vrt
  3. dan: mesožderke
  4. dan: kaktusi
  5. dan: biljke
  6. dan: reciklaža
  7. dan: kukci

Mali ljubitelji cvijeća i vrtova s nama će učiti kako se sadi i presađuje cvijeće, kako od špage isplesti držače za teglice, čemu služi strašilo, kako objesiti obruče na kaktusove iglice i još puno toga neobičnog i zanimljivog! Osim toga uživat će u interaktivnim predstavama koje smo posebno osmislili u našem prepoznatljivom storytelling stilu kako bi bile prilagođene najmlađim gledateljima i koje su već postale nezaobilazan dio naše ponude. Najmanji posjetitelji moći će sudjelovati i u izradi zajedničkog murala „Mak do maka“.

Za sve one vrijedne i pametne glavice kojima nikad nije dosta dobre zabave i maštovitih zadataka pripremili smo još jedno posebno iznenađenje, laboratorijski zabavnik „Sretne vijesti“, pun razno raznih rješavalica, crtalica, pisalica i mozgalica uz pomoću kojih će na zabavan način naučiti još svašta o prirodi, ekologiji i botanici.

Eh, od svog tog mozganja, učenja i veselja, valja se i odmoriti! A odmoriti se možete na najzabavnijoj i najbrbljavijoj klupi za koju ste ikad čuli, a ona se zove „Frendovska klupa”. Pitate se kako ćete ju prepoznati? Vrlo lako. To je ona šarena klupa na kojoj je uvijek najbolje raspoloženje, na kojoj možete upoznati novog prijatelja, dobro se napričati, smijati do suza i ukrasiti je vlastitim crtežima.

Potražite nas na Bundeku u ponedjeljak od 16h do 19h, a od utorka do nedjelje, u jutarnjem terminu od 10h do 13h i u popodnevnom terminu od 16 do 19h.

Floraart je otvoren svaki dan od 9h do 21h, a ulaz je besplatan!

Veselimo se vašem dolasku!