RADIONICA STOP ANIMACIJE: STOP AND SHOOT

Što je zajedničko King Kongu, Star Warsima i češkom A je to? Osim što su svi redom klasici i kultni naslovi – rađeni su u tehnici stop animacije.

Znali vi odgovor na ovo pitanje ili ne – nije bitno. Bitno je da ste vjerni ljubitelj filma i animacije (i svega što ide uz to!) ili ste tek usputni filmofil željan učenja novih vještina. Mi imamo nešto za vas! Kao što smo se već hvalili – Atelje na br.1 od ove sezone uvodi novitete/iznenađenja i jedva smo ih dočekali podijeliti s vama. Jedno od njih je i RADIONICA STOP ANIMACIJE – tehnike koja se koristi kako bi određeni objekt izgledao kao da se sam kreće. Osim što je popularna među najzagriženijim filmofilima, stop animacija sve je opasniji marketinški alat na društvenim mrežama i predstavlja efektno (i ne preskupo) audio – vizualno rješenje.

Na radionici pokrivamo sve elemente potrebne u procesu stop animacije – osmišljavamo kratke priče, slažemo osnovne scenarije i vizuale te iz prve ruke saznajemo zašto je temelj kvalitetne animacije upravo dobar storyboard.

Prolazimo osnove – vrste formata, igramo se sa svjetlom te osnovnim pravilima kretanja. Radimo prikaze svakog pojedinog kadra, mozgamo i razmišljamo kakav autentični trag ostaviti na filmu i od svega toga radimo konačnu animaciju. Sve što vam treba je dobar alat – smartphone i STOP MOTION STUDIO aplikacija (besplatna i dostupna na Apple Store i Google Playu).

Dosta vam je slušanja sati i sati online tutorijala koji vas ne vode nigdje konkretno? Željni ste prave stvari, puno prakse i učenja u timu?

Sve teže nalazite izazove i fali vam friškog poticaja za vaše (animatorske) moždane vijuge? Prijavite se na ateljenabr.1@gmail.com i dođite nam s velikim filmskim apetitom. Na radionici zajedno grizemo za novim znanjima, osmišljavamo snažne po(r)uke i sve to stapamo u njegovo veličanstvo – film!

Radionice će se održavati ponedjeljkom u terminu – od 19-21h u periodu od 2 mjeseca, s radionicoom krećemo kada popunimo grupu (minimalno 6 polaznika).

Radionica obuhvaća 20 radnih sati.

Kada?

Ponedjeljkom od 19-21h

Gdje?

U A1- Atelje na broju 1, Ulica Republike Austrije 1, 1. kat.

Cijena? 

880 kn/2 mjeseca/20h

*Svi materijali osigurani!

Za sve detalje, upite i informacije molimo šaljite mail na adresu: ateljenabr.1@gmail.com