Prof.dr.sc. Vladimira Velički – dobri duh Storytelling akademije

Postoje ljudi koji nas inspiriraju, ohrabruju u istraživanju (i probijanju) vlastitih granica, ispunjavaju pozitivnom energijom i poput kakvog dobrog duha, uvijek su uz nas – i onda kad je sve po loju, al’ i onda kad „zašteka“!

Jedna od takvih osoba za nas je naša Vlatka – ili punim imenom i titulom, profesorica Vladimira Velički.

Ponosno vam je predstavljamo kao svoju kolegicu, suradnicu, suputnicu, prijateljicu – i jednu od najzaslužnijih za pokretanje i organizaciju naše Storytelling akademije by StoryLab. S profesoricom Velički nas povezuju godine i godine uspješne i ugodne suradnje na različitim projektima, kreativnim i edukativnim programima za djecu i odrasle te puno lijepih i još ljepših trenutaka uz zajedničko planiranje, organiziranje, zabavu i druženje (jer kad radiš posao kojeg obožavaš, svaki radni dan je zabavan – pa čak i usred tmurnog jutarnjeg ponedjeljka).

Izuzetno smo ponosne i sretne što se Vlatka s nama uključila u još jednu priču, onu o našoj Storytelling akademiji te da u njoj uživa isto kao mi. Naime, Vladimira / Vlatka je suorganizatorica i suautorica programa naše Storytelling akademije by StoryLab na kojoj će, jasno, skupa s nama predavati i prenositi svoje znanje – a to je ono što radi s ljubavlju i majstorski. I to već godinama!

Prof.dr.sc. Vladimira Velički je  izvanredna profesorica na Učiteljskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Kolegiji koje tamo predaje su Metodika hrvatskog jezika i književnosti, Metodika hrvatskog jezika te izborni kolegij Odgoj za dobrotu. Na istom je Sveučilištu profesorica na poslijediplomskom (doktorskom) sveučilišnom studiju „Jezik, književni i kulturni kontekst ranog, predškolskog i osnovnog obrazovanja“. Kroz svoju je karijeru radila kao istraživačica na mnogim edukativnim projektima koje je pokrenulo Ministarstvo znanosti i obrazovanja. Bila je glavna istraživačica na projektu Od pismenosti do identiteta kojeg je podržalo Sveučilište u Zagrebu.

Područja njezinog znanstvenog djelovanja su metodika književnosti i hrvatskog jezika, pripovijedanje /storytelling, storytelling u nastavnoj praksi, utjecaj medija u poučavanju. Autorica je brojnih znanstvenih i stručnih radova, suautorica čitanaka i priručnika iz Hrvatskoga jezika, autorica znanstvene monografije „Pričanje priča – stvaranje priča“. Povratak izgubljenom govoru” te nekoliko stručnih knjiga kao što su Jezične igre za velike i male (2010.) s Anitom Peti – Stantić, Stihovi u pokretu, Malešnice i igre prstima kao poticaj za govor (2011.) s Ivankom Katarinčić. Izdala je kao nekoliko slikovnica, kao što su Mali anđeo i zvijezda (božićna slikovnica) i knjiga priča Mala, mala vila.

Svoje je znanstvene radove izlagala na više od 50 međunarodnih konferencija u Hrvatskoj i inozemstvu. Bila je članica uredništva Hrvatskog časopisa za odgoj i obrazovanje, članica je  Hrvatskog filološkog društva te predavačica i voditeljica izobrazbe u DOBRO Institutu za logoterapiju, obrazovanje i savjetovanje. Od 2013. -2019. obavljala je dužnost pročelnice Odsjeka za hrvatski jezik, književnost, dramsku i medijsku kulturu Učiteljskog fakulteta u Zagrebu. Voditeljica je i predavačica na programu: Logoterapija i egzistencijalna analiza na institutu DOBRO u Zagrebu.

A uz svo znanstveno i stručno iskustvo, krase je nepresušna ljubav prema pripovijedanju, podučavanju te komunikaciji i radu s ljudima te pozitivna vibra i iznimna energija. Ne možemo dočekati da je vidite na djelu – a to možete na našoj Storytelling akademiji od listopada!

Upisi u nju još su uvijek otvoreni, a primamo ih na info@storylab.hr

Vidimo se tamo!

A dok taj dan napokon ne stigne, popis radova profesorice Velički možete pogledati ovdje:

http://bib.irb.hr/lista-radova?autor=209875&lang=HR