PORUKE MIRA IZ PARKA TOLERANCIJE!

Svjetski dan mira prošao je u znaku dobrih želja, pozitivnih vibri i kreativnih ruku – baš kao što smo i planirali! Hvala svima koji su nam se pridružili u tako velikom broju i pomogli poslati važne i snažne poruke tolerancije, inkluzije i mira daleko u svijet.

Zagrebački Zrinjevac je prošli petak postao pravi Park tolerancije i dokazao da je stvarno malo potrebno za činiti velike stvari. Kao što smo i najavili, Laboratorij zabave je u suradnji s Centrom za promicanje tolerancije i očuvanje sjećanja na holokaust i Vijećem Gradske četvrti Donji grad taj dan Zrinjevac ispunio pozitivnim porukama mira, društvene odgovornosti, empatije i poštovanja. I sve uz vašu pomoć! Svi koji su navratili u Park tolerancije ostavili su svoju poruku i svoj glas za mir. Mali, veliki, slučajni prolaznici… Svi su bili puni dobrih želja i velikodušno ih podijelili s ostatkom svijeta!

Ekipa Laboratorija zabave osmislila je brdo zabavnih aktivnosti i zadataka s kojima je vrijeme  proletilo u tren. Cijelo popodne izrađivali smo, osmišljavali, igrali se i (kao i uvijek!) – učili! Na Multi Kulti punktu upoznali smo simbole mira iz cijelog svijeta, saznali po čemu se pojedine kulture razlikuju (i da je to potpuno ok!) i razgovarali kako pomoći stvaranju zajedničkog života u miru i toleranciji. Igrali smo veeeliku društvenu igru na travi i skakali od polja do polja s ispisanim (pogađate!) pozitivnim porukama. Složili smo se da je svaka pomoć dobrodošla u suzbijanju vršnjačkog nasilja i poticanja mladih na njegovanje prijateljstava. U tom smo tonu i oslikavali Frendovsku klupu i zatim se na njoj naslikavali – jer što su lijepe uspomene s prijateljima ako ih ne sačuvamo zauvijek? Na Zidu lijepih želja ostavili smo poruke, citate i cijele priče pozitivnih i ohrabrujućih želja s nadom u bolju budućnost.

Još jednom zahvaljujemo svima na sudjelovanju i ponosni smo na sve poruke i dobre želje poslane u svijet toga dana! Dan je prošao u pozitivnoj atmosferi i dokazali smo da ideje poput ove zaslužuju svoje mjesto pod suncem. Nakon ovako uspješno odrađenog projekta, veselimo se svim budućim suradnjama s Centrom tolerancije i Vijećem Gradske četvrti Donji grad u daljnjem širenju poruka mira i stvaranju novih Parkova tolerancije, kako u Zagrebu, tako i šire!