PARK TOLERANCIJE ZA SVJETSKI DAN MIRA

U suradnji s Centrom za promicanje tolerancije i očuvanje sjećanja na holokaust I vijećem Gradske četvrti Donji grad obilježavamo Svjetski dan mira u petak, 21. rujna, na zagrebačkom Zrinjevcu kada on postaje Park tolerancije.

Laboratorij zabave ne propušta priliku za zabavu na pametan, edukativan i kreativan način sa širenjem snažnih i važnih poruka – a to je upravo ono što vas očekuje na Zrinjevcu! Osmislili smo brdo fora kreativnih radionica, projekata i zadataka na temu mira, tolerancije, inkluzije, društvene odgovornosti… Sve redom važni pojmovi nekad pomalo zaboravljeni. Zato jedva čekamo sve vas (velike i male!) podsjetiti zašto je njegovanje ovih kvaliteta preduvjet za život u miru, zajedništvu i toleranciji.

Na livadi kod fontane postavit ćemo više punktova na kojima će se puno raditi, promišljati, smišljati i izrađivati. Svaki će punkt nositi i svoje ime – tako ćete moći vrijeme provoditi na Punktu mira ili provjeriti što se radi na Punktu tolerancije. Multi Kulti punkt imati će zadatak predstaviti različite kulture s njihovim karakteristikama i posebnostima koje ih čine prekrasnima na svoj unikatan način. Upoznati ćemo se sa simbolima mira iz cijeloga svijeta te se podsjetiti da, iako postoje kulturne razlike, nikada nisu toliko velike da bi nadjačale naše zajedništvo.

A kakav bi to Svjetski dan mira bio bez našeg dobro poznatog projekta Frendovska klupa? Ovaj internacionalni humanitarni projekt osmišljen u cilju prevencije i suzbijanja vršnjačkog nasilja, poticanja inkluzije, sklapanja novih i njegovanja starih prijateljstava među djecom pravi je primjer da su najveće poruke često skrivene u malim i jednostavnim stvarima. Zato jedva čekamo Frendovsku klupu vratiti na Zrinjevac i to na ovako poseban dan!

Kad ste već tamo, šteta je ne ostaviti i svoju poruku mira na našem Zidu lijepih želja. Svačija poruka je bitna, svačiji glas se broji i svaka dobra želja dobro dođe. Na Punktu dobrih želja moći ćete objesiti svoje poruke na špagu oko drveća – neka se ponosno sjaje i šalju mir, mir, mir do neba…!

Mislite da je to sve? Ma kakvi! Bit će tu još puno bogatog sadržaja, raznih animacijskih igara i kreativnih aktivnosti. I naravno – puuuuno zabave! Cijeli dan posvećen je prenošenju snažne poruke o empatiji, toleranciji, poštovanju drugih i društvenoj odgovornosti.

Svi su pozvani! Zato dođite na Zrinjevac u petak poslije škole i priključite se obilježavanju i proslavi ovako lijepog dana.

Tamo smo od 15 do 18h i veselimo se zajedničkom druženju!

FB event: https://bit.ly/2wGk4hr