POP KULTURA – NOVI ROĆKAS LABORATORIJA ZABAVE

Iako su rođeni debelo nakon 60-ih, 70-ih, 80-ih pa i 90-ih godina prošlog stoljeća, ne znamo ni jedan valjani razlog zašto vaše klince ne bismo što prije upoznali s pop-kulturom! Genijalni pjevači, glumci, pojmovi, glazba, moda, gadgeti, umjetnički pokreti i cjelokupna fantastična ostavština oblikovala je naše (i vaše) živote, estetiku i stavove, a kroz nas (i vas) utjecala i na njihove, dječje živote. Jer, sigurno pod tušem barem ponekad pjevuše Dirty Dianu ili Yellow Submarine, možda nose Marte, kosu oblikuju u irokezicu, a curke furaju boho stil, možda i ne znajući da je svoje korijene pronašao u hipi pokretu.

Pop kultura na naš način znači putovanje kroz vrijeme. I to uz pomoć televizora. Programe „šaltamo“ prema želji slavljenika, a krećemo od 60-ih i 70-ih godina – od generacije X. Upoznajemo se s rock’n’rollom, preslušavamo hitove Stonesa i Beach Boysa, a potom ulazimo u lkraljevstvo punka kojim vladaju Ramonesi. A kako punka nema bez poganja – specifičnog plesa s puno skakanja i gurkanja, zamislit ćemo da smo u Londonu, na pozornici praše Ramonesi, a mi pogamo!

Nakon punka, hvatamo laganiji ritam. Oblačimo trapez hlače, šarene košulje i haljine, a u kosu pletemo perlice i perje. I prisjećamo se Woodstocka, naravno.

A trapezice i šarene košulje, uz malo briljantina poslužit će nam i za iduće razdoblje, kada iz 70-ih prelazimo u lude 80-e. Groznica subotnje večeri, John Travolta i Olivia Newton John i već smo stigli do fenomena MTV-a – glazbene televizije koja je iz temelja promijenila konzumiranje glazbe. Pojavili su se spotovi i više ništa nije bilo kao prije.

 

Upoznajemo kraljicu i kralja popa, Madonnu i Michaela Jacksona. Njihovi su spotovi donijeli  pravu revoluciju, a njihov utjecaj u glazbi, stilu i modi  prisutan je  i dan danas. Zato opet plešemo i to koreografiju iz kultnog spota „Thriller“.

Upoznat ćemo se i s grafitima, Keithom Haringom i njegovim prepoznatljivim logom „Radiant Baby“

90-ih se prisjećamo uz hip hop i ogromnu glazbenu atrakciju – boy band New Kids On The Block. Takvog ludovanja obožavateljica nije bilo još od Beatlesa, pa u to ime učimo koreografiju njihovog mega hita Step by Step! Nećemo zaboraviti ni na Tamagochija – virtualnog ljubimca koji nam je stigao iz Japana i ušao u gotovo svaku dječju sobu na svijetu. I mi ćemo imati priliku isprobati kako ova igrica funkcionira i brinuti se o našem ljubimcu do kraja tjedna.

2000. godina i početak novog milenija donose nam novosti poput igrica na mobitelu – najpopularnija je bila Snake Game, ugrađena u sve Nokia telefone. Kao takvoj, odat ćemo joj dužnu počast, ali ćemo je iz virtualnog, prebaciti u stvarni svijet.

 

VHS, DVD i CD filmove i glazbu dovode u svaki dom, a kompanija Apple izbacuje prvi iPod, suvremenu verziju walkmana. Elektronska glazba popularnija je nego ikad, s sve je začinjeno specifičnim modnim kreacijama kojih ćemo se prisjetiti u mini-modnoj reviji! Kraj putovanja dovodi nas u današnje vrijeme, vrijeme koje najbolje poznajemo. Youtube, influenceri, vlogovi, Instagram storyji…samo su neki od pojmova o kojima ćemo pričati.

Na vama je samo da nam dovedete veselu posadu i naš Delorean može krenuti!

Što paket sve sadrži?

Tailor made cjelokupni program u trajanju od 2 sata:

  • potpunosti uređen i dekoriran prostor s odabranom temom
  • pozivnice
  • pinjata
  • grickalice i sokovi
  • fotografiranje cijelog rođendana
  • 3  voditelja

*Broj djece ograničen je na 25. Za prelazak te brojke bit će vam naplaćeno 15 eura po djetetu. U prostor fizički stane 30 djece.

CIJENA: 350 eura

*Prije rezervacije termina pročitajte Kućni red

Rezervacije  molimo isključivo na br. telefona:

MAJA 095 39 23 644

ili na mail: info@laboratorijzabave.hr