OSTVARI SVOJU IDEJU!

TKO TO TAMO ŠUŠKA vol. 8

Bok svima!

Ako još niste kidnuli na more, imamo za vas još jednu sjajnu i poučnu radionicu o financijskoj pismenosti koju,  kao što već sigurno znate, organiziramo u suradnji s Allianz osiguranjem!

Jurimo ususret 8. zajedničkom druženju, a ovoga ćemo puta, kroz priču i praktični rad zaokružiti i provjeriti sve što smo do sada naučili. Fora, jel’da?

Za one zaboravne, evo podsjetnika: družimo se u Laboratoriju zabave, Trnjanska 3. Tri grupe redom po dobi od 10 – 18h.

 

Kao i uvijek, krećemo s pričom. Ovoga puta odabrali smo znakovit naslov „Tri brata i posuda zlata“.  Radnju vam sada nećemo otkrivati, ali ćemo vam zato reći da će nam ova priča pomoći da ponovimo i zapamtimo jednu užasno važnu stvar – da se trud i rad itekako isplate te da bez njih nema ostvarivanja želja i ciljeva. Jer, zlatna ribica, koliko god nam bila simpa i draga, postoji ipak samo u bajkama. U stvarnom životu treba zasukati rukave i malo se pomučiti. Dobro?

Sad kad smo to utvrdili, možemo dalje. Pripremili smo za vas pravi intervju! I to ne bilo kakav, nego intervju želja! Što li je to? – pitate se! Paaaa, recimo da želimo čuti vaše odgovore po pitanju želja i snova.  Imate li želje? Kakve su? O čemu sanjate? Što biste učinili da osvojite glavni zgoditak na lotu? A da imate super-moći? Koje bi tri želje šapnuli zlatnoj ribici? Bi li sve tri želje zadržali za sebe ili bi „počastili“ još nekoga? Jedva čekamo čuti! A onda ćemo sve želje i željice koje nam povjerite, zajednički smjestiti na našu ploču – nek’ nam one budu tu, pri ruci, kao neki super-podsjetnik za ostvarivanje snova!

Nakon razmišljanja, promišljanja i zamišljanja, vrijeme je za igru! Pouzdano znamo da volite potragu za blagom, a dugo je nismo igrali pa stoga, krenimo! Tu ćemo ponoviti koliko je važan trud, ali i oprez, suradnja s drugima, vlastita motivacija, želja i volja! Naravno, na kraju zajednički dijelimo, tj. konzumiramo pronađeno blago, tj. nagradu.

 

Možda su vam starci dok ste bili skroz mali znali puštati jednu staru pjesmu o maloj djevojčici koja je puna velikih želja, a refren ide: „…tata, kupi mi auto, bicikl i romobil…“? Svašta ona još tu nabraja, želja joj ne fali, kao ni vama, ali kada biste morali odabrati samo jednu želju, onu koja vam se čini najvažnijom i za koju vam se ne bi bilo teško dobro potruditi – koja bi to želja bila? E, i to želimo čuti, a onda ćemo – svatko za svoju najvažniju želju – napraviti portret. Da, da, dobro ste čuli – portret, baš kao pravi umjetnici. Pa ćemo onda od vaših radova napraviti i malu izložbu. Sve kako treba.

A za kraj druženja, ostavili smo naš popularni kviz u kojemu ćemo provjeriti sjećate li se tema i pojmova s prošlih radionica, što ste upamtili, a što pozaboravljali.

Sličan nas raspored aktivnosti očekuje i u drugoj grupi (9-12 godina), samo što ćemo sadržaj prilagoditi dobi naših polaznika. Drugim riječima, i dalje ćemo se sjajno zabavljati, ponešto naučiti, kvalitetno se družiti, ali ćemo biti mrvu ozbiljniji .

Druženje s teensima (13-18 godina), kao i uvijek, započinjemo uvodnim videom. Kratko ćemo popričati o samom procesu postavljanja ciljeva te o poteškoćama na koje pritom možemo naići. I ovdje ćemo se dotaknuti suradnje i pomoći te razmotriti kada je prihvatiti, a kada ustrajati samostalno.

Želje i snovi bit će nam današnji leitmotiv, nastojat ćemo ih nabrojati što više, a potom ih dobro isfiltrirati i odrediti prioritete. U tome će nam pomoći takozvana SMART metoda koja pruža kratke smjernice za definiranje konkretnog cilja. Ova je tehnika vrlo popularna i primjenjiva u svim aspektima života, lako se uči i dobro pamti. A nakon teorije, primijenit ćemo je i u praksi!

Ni ovo druženje neće proći bez dobre zabave i puno smijeha, a bome ni bez kviza na samom kraju!

Veselimo vam se i čekamo vas na starom mjestu u isto vrijeme!

RADIONICE ĆE SE ODRŽATI 4.7.2020. PREMA DOBNIM SKUPINAMA U SLJEDEĆIM TERMINIMA:

1. DOBNA SKUPINA: 6 – 8 god – Vrijeme radionice: 10 h – 12 h
2. DOBNA SKUPINA: 9 – 12 god – Vrijeme radionice: 13 h – 15 h
3. DOBNA SKUPINA: 13 – 17 god – Vrijeme radionice: 16 h – 18 h

na adresi Laboratorija zabave – Trnjanska 3, 10000 Zagreb

Prijavite se pomoću linka i požurite – sudjelovanje na radionici je besplatno, a broj mjesta ograničen.

LINK ZA PRIJAVU: https://forms.gle/tTCn2TonAqjXe6ZE6

Prijavite se i rezervirajte svoje mjesto. Ulaz je besplatan, ali je broj polaznika ograničen!

Vidimo se!