kreativni-boravak

MASKE U ČIZMAMA

Neki super cool likovi, muffini, kauboji i kaubojke, Indijanke i Indijanci, vesele vještice i mnogi drugi važni gosti i ove će nam se godine pridružiti na fašničkom druženju u Laboratoriju zabave. Uz vruće krafne, slasne fritule i mirisne pogačice zajedno ćemo ispratiti siječanj u zimski san, a veljači skuhati fini čaj za dobro jutro.

Osim toplim napitkom kakav i priliči takvoj hladnoj dami, veljači ćemo prirediti još jedno iznenađenje: uranjeno Valentinovo. Moramo priznati, mi baš i ne slavimo Valentinovo, no slavimo ljubav. I to baš svaki dan! Kako većina veljaču poistovjećuje s mjesecom ljubavi, odlučile smo spojiti fašnik i ljubav u jednu temu. Ne možemo čekati sredinu mjeseca, jako smo nestrpljivi i imamo previše zabavnih ideja. Ove smo godine spojili maskenbal i Valentinovo u svoj vlastiti, čarobni praznik prijateljstva, sloge i druženja .

Kao i uvijek, bit ćemo kreativni, maštoviti i željni znanja. Igrat ćemo stare fašničke igre i smišljati nove, prisjetit ćemo se starih pokladnih pjesmica ili sami skladati svoju. Putovat ćemo u fašničku povijest naše zemlje i ondje saznati zašto su se naši stari najviše voljeli maskirati u životinje i jesu li bučni zvončari zaista tako strašni koliko i glasni.

Sami ćemo izrađivati originalne maske, cool kostime i ostale važne stvari bez kojih nijedna cura koja drži do sebe ili kauboj neće izaći u novu pustolovinu.  Planiramo uzbudljivi izlet u Samobor kojeg ćemo ovog fašnika zateći u prašnjavom i staromodnom ruhu Divljeg zapada. Ondje ćemo se družiti sa šarolikim društvom i od svakoga ponešto naučiti. Mudri će nam indijanski poglavice otkriti zašto je važno da se prema svakom biću na Zemlji odnosimo s poštovanjem. Vješti će nam kauboji otkriti tajne bacanja lasa i kroćenja konja, saznat ćemo tko su bili jahači Pony Expressa i što su sve morali znati, te jesu li hrabri tragači za zlatom ikad našli tajni grad El Dorado.

SAMOBORSKI_FASNIK_VIZUAL_1

Častit ćemo se domaćim poslasticama, grijati vrućim napitcima i naravno, odlično se zabavljati pod maskama i u čizmama. Uskoro počinjemo buditi pospano proljeće, i naš nam je praznik prava prilika da umorimo zimske čizmice prije nego ih spremimo na spavanje. A ne vidimo bolji način od kaubojskog ili indijanskog plesa.

Raspored događanja u veljači, očekujte uskoro!