Kreativni Uskrs u Arena centru

Uspješna i ugodna suradnja s uvijek raspoloženom Hanza Medijom rezultirala je maštovitom, dinamičnom i urnebesno zabavnom proslavom Uskrsa u Arena centru: proveli smo prekrasno proljetno podne u sjajnom društvu malih i velikih kreativaca.

Tema našeg druženja bio je Uskrs: a svi znamo da je riječ o vrlo kreativnom blagdanu koji na najljepši način okuplja sve članove obitelji u zajedničkom druženju i veselim ritualima kao što su bojanje jaja, ukrašavanje stola ili izrada uskršnjih simbola kao što su maštoviti zečići, preslatki pilići ili originalne čestitke.

Zato smo s veseljem navukli osmijehe i zasukali rukave: na nekoliko dinamičnih punkteva svaka je obitelj dobila priliku uživati u hand made radionicama, neobičnim izazovima i društvenim igrama na uskršnji način. A pritom smo svašta i naučili! Recimo, kako funkcionira strujni krug: i što veseli uskršnji zečići kažu na ideju da postanu zabavne i interaktivne LED figurice. No, bio je to samo početak suvremene fizike u službi jednog jajeta. Jer, bilo je urnebesno vidjeti što sve još može jedno jaje: neokrznuto proći kroz otvore mnogo uže od sebe, uspravno stajati unatoč svojoj zaobljenosti ili pak veselo skakutati i pritom ostati u jednom komadu. Kako, pitate se: mi smo saznali uz malu i vještu pomoć  praktičnih pokusa na našem uvijek zabavnom znanstvenom STE(A)M punktu.

Osim moderne fizike koja svako jaje čini pravim akrobatom, u praksi smo isprobali i starinske običaje njegovih ukrašavanja: po uzoru na već pomalo zaboravljene rituale davne Italije i drevnog Meksika, svako smo jaje ukrasili šarenim konfetama: izvana i iznutra! Prava ekspozija dobre vibre i još boljih blagdanskih želja: a svako jaje postalo je posebna i jedinstvena čestitka s pisanom porukom i hand made ukrasima.

A da svako jaje, osim znanstvenog i kreativnog, može imati i pustolovan karakter: dokazala je naša izazovna i intrigantna potraga za jajima, odigrana kao mistična ekspedicija ili vječni lov na blago. U veselom društvu maštovitih zadataka i neobičnih mapa, nismo pronašli samo naše ljuskasto blago: već i puno novih prijatelja, odličnog druženja i pametne zabave!