Kreativna radionica ilustracije: nešto novo, nešto drukčije!

Dragi naši ljubitelji crteža, vješte animacije i maštovitih slikovnica, s veseljem vas pozivamo da dođete na svoje!

Pokrećemo posve novu i drukčiju radionicu na temu vječne, suvrememene i tradicionalne ilustracije, koja osim što je obilježila brojna djetinjstva, uspješno u svakome od nas održava onog kreativnog, sanjarskog i vječno budnog klinca!

Ilustracija je divan medij koji spaja likovni jezik s pisanim, a zajedno se pretvara u malo umjetničko djelo. Kroz dva mjeseca proć ćemo kroz niz novih tehnika koje ilustratori koriste, kao što su primjerice linorez, vodene boje, kolaž i razne druge kombinirane tehnike. Puno vježbi i zadataka osmišljeno je da se polaznike potakne na kreativno razmišljanje i na vlastiti, osobni razvoj unutar likovnog izričaja.
Istraživat ćemo priče kroz vizualni dijalog i osmišljati svoje buduće ilustracije zajedno. Ideja je da na kraju svaki polaznik, uz vodstvo učitelja završi radionicu s jednom ilustracijom – bio to poster, razglednica ili mala priča. Polaznici ne moraju nužno imati ideju o završnom radu – kroz radionicu zajednički razvijamo razne i šarolike ideje!

Radionica ilustracije odvija se pod vještim i iskusnim vodstvom Maše Barišić, naše voditeljice radionica crtanja koju mnogi od vas već znaju po britkom peru i super savjetima.

Jednom završena ilustracija ima brojne mogućnosti svog života izvan radionice: može postati prekrasan dar za klince, originalno iznenađenje za drage odrasle ili, jednostavno, zgodna uspomena na dane kad je mašta postajala stvarnost. Na zabavan, pametan i stobojan način!

Cijena radionice za dva mjeseca iznosi 880 kn, a zainteresirani kreativci mogu nam se (pri)javiti na mail: ateljenabr.1@gmail.com

Radionica se održava četvrtkom od 17 do 19 h s početkom kada se grupa popuni, u Ateljeu br. 1, na adresi Ulica Republike Austrije 1.

Čekamo vas!