Književna večer u Društvu hrvatskih književnika

Promocija knjige Mladena Kušeca

Sjećate se Bijele Vrane ili Tonkice Palonkice frrrrr? Naravno da se sjećate, kao i mi! I to je bio samo jedan od brojnih razloga da se sa zadovoljstvom pridružimo promociji nove knjige legende dječje književnosti Mladena Kušeca. On zna što klinci vole i kako ih zabaviti na pametan, maštovit i kreativan način. I rado smo s njime razmijenile iskustva!S Mladenom smo se družile na promociji njegove nove knjige „Sredina!Pomaknite se naprijed“ koja se održala u Klubu književnika.

Pripala nam je čast da  kao uvod u samu promociju i Mladenovu knjigu, osmislimo i izvedemo priču u našem storytelling stilu. Priča “Četiri miša” smještena je u jednoj zagrebačkoj četvrti, s urnebesno duhovitim završetkom. Naravno, imale smo tremu kao nikada do sad, jer nismo znale kako će ozbiljna i odrasla književna publika reagirati na naš malo “drukčiji” pristup pričanju i pripovijedanju priča. Na samom kraju, pao nam je kamen sa srca, jer publika je odlično prihvatila i priču i naš humor.

Mladen nam je predstavio svoju maštovitu, zabavnu i posve autentičnu sagu o jednom zagrebačkom djetinjstvu i dobrim, starim tramvajima koji su ga vozili kroz zgode i nezgode Zagreba kakav je nekad bio. Kakva su tad bila djeca, a kakvi tramvaji? Zašto je jedan dječak silno želio postati kondukter i zašto je vožnja tramvajem često bila prava pustolovina? Mladen nam je otkrio stari Zagreb i podsjetio nas na njegovu bogatu, zanimljivu i maštovitu povijest. Naravno, sve iz prve ruke!