Književna večer s Jagnom Pogačnik

Kako se neka knjiga čita vještim i iskusnim očima književne kritičarke, sa zadovoljstvom nam je približila naša renomirana i uvijek britka Jagna Pogačnik. Ugostile smo je na našim književnim večerima i iskoristile idealnu priliku da iz prve ruke saznamo kako čitati i uživati u knjizi na jedan posve drugi način.

Kako čita Jagna, na što obraća pažnju, što je motivira a što joj baš i nije omiljeno? I naravno, kakve knjige najviše voli profesionalno obraditi i jesu li to iste knjige u kojima uživa i u slobodno vrijeme? Što je sve morala imati priča da bi je Jagna uvrstila u „Prodavaonicu tajni“ ili „Najbolje hrvatske priče 2005.“? Kako se zabavila pišući čitanku za peti razred osnovne škole, a kako vodeći radionicu kreativnog pisanja književne kritike u Centru za kreativno pisanje Sarasan?

Jagna nam je odala svoje male tajne i asove iz rukava. Što jednu knjigu ili priču iz profesionalnog ugla čini stvarno dobrom, i kako u sebi razvijati pravog malog kritičara? Možemo reći da nakon ovog ugodnog i edukativnog druženja uživamo u knjigama na jedan posve drugi način. I čitamo više nego ikad!