Drugi tjedan ljetnog kampa: Adventure land na otvorenom

Dragi naši,

s veseljem vam predstavljamo drugi tjedan našeg ljetnog kampa: a on je stvoren za avanturu!

Osmislili smo ga kao kreativni Adventure land koji je namijenjen svim malim zaljubljenicima u opasne pustolovine, istraživačke ekspedicije i plovidbe u nepoznato.

A kamo idemo, pitate se?

Na pusti otok: u robinzonskom stilu izrađujemo splavi i skloništa od prirodnih materijala, te učimo kako se domišljato stopiti s prirodom. I nadmudriti sve izazove koje nam ona sprema! Naravno, uzbudljiva potraga za zakopanim gusarskim blagom neće izostati: jer, kakav bi to otok bio bez svoje opake, mračne i ludo živopisne povijesti?

Nakon tropskog područja, putujemo u još veće vrućine: na prašnjavi i intrigantni Divlji zapad. I tamo treba znati preživjeti, pa se brzo pridružujemo hrabrim traperima i kopačima zlata: a da se što bolje uklopimo, izrađujemo vlastite šešire, prsluke, sombrerose i ostalu kaubojsku odjeću. A ni autentična scenografija neće nedostajati!

Nakon toga, osvajamo srce amazonske prašume i sve njezine kanjone u pustolovnoj plovidbi. Gradimo brane, pratimo riječni tok: izrađujemo prirodni dalekozor, nezaobilazni rainstick i ostale potrepštine za istraživačku ekspediciju.

Iz koje odlazimo ni manje ni više već u sami svemir: učimo tajne, oblike i imena njegovih zviježđa te kako ih praktično prepoznati sa zemlje. Naravno, i to treba činiti pripremljen: pa se zagrijavamo uz zajedničku izradu rakete i praktičnog odijela za svakog malog astronauta.

Sve se to odvija u našem prostranom vrtu koji rado postaje prerija, prašuma, otok i/li svemir: znate da na gore nije ni navikao! Uz sve to, sve avanturiste rado gosti osiguranim obrocima, osvježavajućim pićima, grickalicama i zasluženim predasima uz storytelling predstave, književni klub, filmski maraton i vodene aktivnosti.

Ako ste spremni za nove prijatelje, zabavno učenje i savršenu avanturu na pametan način: prijavite nam se na info@laboratorijzabave.hr. Vidimo se!