Strava ljudskog tijela – opaka zabava na pametan način

Napokon vam odajemo jednu strašnu tajnu!

A ona glasi – na svjetlo dana stiže i naš LabZab mjesečnik!

Odmah da vam kažemo, prvi broj je mračan. Ljigav, sluzav, gnojan, krvav, živčan, koščat – jer njegova je tema strava ljudskog tijela!

A zašto strava? Pa, book izlazi za Noć vještica, pa mora biti barem malo scary. No, najvažniji razlog je taj što je naše tijelo ispod kože (a nekad i nad njom) puno tajanstvenih žila, sluzi, žlijezda i organa koji su golom oku poprilično ljigavi, no svi znamo da ne možemo bez njih. Klincima ih predstavljamo u zabavnome tonu, jer znate kako vole ljigavo i mračno – i uz njih će spoznati sve svijetle strane neumornog rada našeg ljudskog tijela (uključujući šmrklje i žutilo iz uha).

Smatramo da je zabavan i smiješan način najbolji način za djetetovo učenje – jer usvaja znanje onako kako voli, pa pamti svaki detalj i ne gubi fokus. I pritom se kreativno i pametno zabavlja!

Iz tih razloga, Stravu ljudskog tijela (i općenito LabZab mjesečnik) smo osmislili kao kreativan spoj zabavnih tekstova i edukativnih DIY aktivnosti koje prate temu broja. Konkretno, za Stravu smo odabrali čak 16 DIY aktivnosti koje smo raspodijelili kroz period od četiri tjedna s ciljem da svaki bude ispunjen dobrom zabavom.

Aktivnosti i zabavne igre za djecu su namijenjene klincima svih dobnih skupina. Dok će oni mlađi uz zabavne igre za djecu razvijati maštu i vježbati finu motoriku, stariji će na kreativan način otkrivati istine i tajne iz područja znanosti, STEM-a, povijesti, zemljopisa te opće kulture i informiranosti.

No, ne zamišljajte mjesečnik kao radnu bilježnicu (mada se može i tako koristiti). Prije svega, njegova je uloga učenje kroz igru te zabavno i kvalitetno provođenje slobodnog vremena s obitelji i vršnjacima, ali i samostalno pri razvijanju vlastitih interesa i aktivnog istraživanja koje ih prati. Cilj je educirati, zabaviti, nasmijati, opustiti, potaknuti na mozganje, akciju i stav – sve ono što treba modernome klincu i uspješnoj osobi u koju će odrasti!

Što sve Strava sadrži?

  • kratke fun facts tekstove o građi ljudskog tijela
  • 16 zabavnih DIY aktivnosti za doma i na otvorenom
  • upute za izradu DIY aktivnosti
  • Interaktivne i zabavne igre za djecu
  • lake snack recepte za samostalan obrok
  • dizajnerske crteže i pogođene fotke
  • već gotove materijale za printanje za DIY aktivnosti
  • LabZab kalendar za kreativni studeni
  • ljigokviz znanja o obrađenim temama
  • kvalitetan i pregledan digitalni format

Sa Stravom u školu? Može i u vrtić!

Zbog edukativne naravi i brojnih DIY aktivnosti koje sadrže i zabavne igre za djecu, e – book je pogodan i za korištenje u vrtiću / školi ako se učitelji / odgajatelji odluče za to. Mogu ga koristiti kao pomoćno sredstvo u nastavi, učenje kroz igru za vrtićku grupu ili zajednički projekt na zabavan način. Ona s puno smijeha i kreativnog rada!

Kako do Strave?

Dva su laka načina, nijedan nije stravičan. Možete ga naručiti na našem web shopu (od 1.11.2021.) i on Vam nakon uplate stiže na e-mail. Drugi je način da nam se javite u inbox ili na info@laboratorijzabave.hr i mi ćemo Vas uputiti u sve daljnje korake. Čujemo se!