STE(A)M rođendan: ekipna gradnja pametne zabave

Što sve može jedan rođendan? Mi kažemo: izgraditi svijet iz temelja!

Baš to s guštom radimo na našem STE(A)M rođendanu: učimo kako stvari funkcioniraju, zašto rade to što rade i što imamo od toga. I mi sami, i čitavo čovječanstvo, a to pratimo na ludo zabavan način.

Ovaj je edukativni i urnebesni rođendan laboratorijski doprinos globalnom ST(E)AM trendu koji s pravom i zaslugom osvaja svjetske škole, vrtiće, dječje radionice i ostale formalne ili neformalne oblike edukacije najmlađih. Naravno, pametna zabava ide joj uz rame – rezultat je odličan provod, puno novih (sa)znanja i još više otkačenih izuma, interaktivnih igračaka i zanimljivih mozgalica. Kao što mnogi znaju, popularni je STE(A)M dječje upoznavanje s osnovama fizike, matematike, inženjeringa, tehnologije i ostalih znanosti na točan i autentičan, no njima blizak i razumljiv način.

Kako to izgleda u praksi, pitate se? Upravo tako: praktično! Lomimo svjetlost kroz izradu kaledioskopa – rezultat je fanatastična igračka koje se svi rado sjećamo. Pratimo ponašanje luckastih magneta – zašto neki ne mogu jedni bez drugih, a neki se ne mogu smisliti? Suočavamo ih u izazovnom labirintu i puštamo da to sami riješe, a mi spremo čekamo ishod! Mijenjamo agregatna stanja kroz kuhanje želatine – znanstveni gurmani ne ostaju gladni slasnog učenja. Učimo kako balonu uspjeva zarobiti zrak: i što se događa dok ga oslobađa. Kreiramo vlastite parfeme i saznajemo kojim zakonima ostaju na našoj koži i odjeći. Gradimo i lansiramo moćne rakete – bez brige, znamo što radimo, a stradat će samo eventualne teze da je znanost teška i dosadna.

Tu su još mnoge zabavne aktivnosti, otkačene igre i zanimljivi zadaci s obje strane moždane polutke, koje djeca rješavaju potpuno sama, uz opuštenu moderaciju naših voditelja. Jer, upravo je to poanta STE(A)M-a: samostalno razmišljanje, vlastite procjene i praktična provjera svojih teorija. Na licu mjesta i uz pametnu zabavu!

Što paket sve sadrži?

Tailor made cjelokupni program u trajanju od 2 sata:

  • potpunosti uređen i dekoriran prostor s odabranom temom
  • pozivnice
  • pinjata
  • grickalice i sokovi
  • fotografiranje cijelog rođendana
  • 3  voditelja

*Broj djece ograničen je na 25. Za prelazak te brojke bit će vam naplaćeno 15 eura po djetetu. U prostor fizički stane 30 djece.

CIJENA: 400 eura

*Prije rezervacije termina pročitajte Kućni red

Rezervacije  molimo isključivo na br. telefona:

MAJA 095 39 23 644

ili na mail: info@laboratorijzabave.hr