Priprema, pozor, Hitchcock

Nakon Allenovog otkačenog Zeliga pripremili smo vam zamamnu i pikantnu poslasticu iz uvijek dobre kuhinje legendarnog Alfreda Hitchcocka.

Na našim Filmskim tribinama u ponedjeljak, 20.ožujka od 19 sati gledamo kultne Gregory Pecka i Ingrid Bergman u mračnom i intrigantnom hitu Spellbound.

Ingrid je ambiciozna i britka psihijatrica, a Gregory njezin pacijent s gubitkom memorije i optužnom za ubojstvo. Mjesto radnje: mentalna bolnica. Ne znamo za vas, no nama je već napeto!

Spellbound je začetnik, a ujedno i prvi dio slavne Hitchockove psihoanalitičke triologije. Na filmskom platnu prvi se put obrađuje tema psihoanalize, a nakon njega će uslijediti kultni Psiho i vječni Marnie.

Film je dobitnik Oscara za najbolju originalnu glazbu, a te 1945.bio je nominiran u još pet kategorija. Dodatna je zanimljivost što se u njemu pojavljuje i nećak slavnog pisca Antona Čehova, a scenu sna dizajnirao je fantastični Salvador Dali.

Je li Gregory počinio ubojstvo i hoće li mu Ingrid vratiti sjećanje? Koliko mračni mogu biti naši snovi, a koliko teške traume iz djetinjstva? I naravno, kako sve to izgleda iz mračnog i osebujnog pera starog Alfreda. Saznajte s nama u ponedjeljak, 20.ožujka, u 19 sati u prostoru Laboratorija zabave, Trnjanska 3.

S nama sanja, psihoanalizira i grickalice dijeli filmski kritičar Hrabren Dobrotić. Čekamo vas!