Kaubojski vikend u Samoboru

Pozivamo sve željne avanture da nam se ovaj vikend pridruže na pravom kaubojskom druženju uz domaće pogačice, zapečeni grah po starom traperskom receptu, šećernu vatu i ostale genijalne slatkiše koje pecamo iz starinskih drvenih bačvi, kako se to nekad radilo na Divljem zapadu.

Jer, ovaj vikend Samobor postaje pravi Santa Fe, Tombstone, Dodge City ili bilo koja legendarna postaja starog Divljeg zapada: a mi ćemo ih sve obići udobno zavaljeni u starinsku poštansku kočiju ili udobno i opremljeno western sedlo.

Mi smo se smjestili na TRGU SRAKINIH MALIŠANA, točnije u Maloj Galeriji Prica, od 14-17h u subotu i nedjelju!

Na prašnjavim cestama, u tajanstvenim prerijama i opasnim klancima susrećemo pustolovne kopače zlata, lutajuće kauboje i vješte kaubojke s kojima odmaramo uz logorsku vatru i slušamo zanimljive priče sa obje strane Rio Grandea. Saznajemo što je sve potrebno da bi se postalo jahač Pony Expressa, i zašto njihov kodeks brani korištenje ružnih riječi i loše ponašanje prema životinjama.

Upoznajemo gospodina Levi Straussa s kojim izrađujemo prve traperice na svijetu i saznajemo kakve to veze ima s rudarima i kopačima zlata. Preko Mississippija jašimo u Tennessee i ondje uživamo u prvoj šećernoj vuni. Zapisujemo starinski recept i ne možemo vjerovati da ju je izumio – zubar!

Duboko zalazimo u indijanski teritorij i ondje se družimo s Geronimom, Winnetouom i ostalim slavnim poglavicama koji nas uče zašto je važno poštovati svako biće na zemlji, čuvati prirodu i štititi životinje. S njima izrađujemo hvatače snova, zgodne perjanice i  živopisne toteme.

Učimo jahati konje, raspoznavati tragove divljih životinja i praviti kaubojsku kajganu. Čuvamo se puma, kaktusa i kradljivaca stoke. Istražujemo stare karavanske puteve, mračne rudnike i tajanstvene gradove-duhove. Vozimo se u prvom parobrodu i na licu mjesta saznajemo zašto su staru Mississippi nazivali najpodmuklijom rijekom na svijetu: je li zaista bila tako strašna?

U gradu nas čeka veseli sajam na kojem s trgovačkim karavanama trampimo slatkiše, učimo na što sve paziti kod kupnje konja, kako se pleše kaubojski ples i koji je najsigurniji put za Meksiko.

Igramo kaubojske igre, krotimo konje, bacamo laso i lovimo blago. Pridružujemo se slavnoj potrazi za El Doradom i izrađujemo sve što nam je potrebno za putovanje: šatori, čuturice za vodu, sito za ispiranje, vreća za spavanje i sve ostalo što svaki pravi traper uvijek nosi u sedlu. Mislite li da ćemo pronaći Zlatni grad o kojem svi oko nas pričaju?

Pridružite nam se u potrazi i saznajte!