Jako gladna gusjenica u King Crossu

Ove subote, 11.ožujka, okupljamo veseli odbor za doček proljeća! Mali i veliki ljubitelji lastavica, zelenila, prvih cvjetića i ostalih glasnika proljeća pozvani su da nam se pridruže u King Crossu od 18 do 20 sati.

Tamo nas već nestrpljivo očekuje jedna mala gusjenica koja je toliko gladna da tamani sve što joj se nađe na putu: jabuke, kruške, naranče, šljive , torte, kobasice, sir, lizalice…i toliko voli papati da ni ne razmišlja o tome kako će se jednog dana pretvoriti u prekrasnog, šarenog leptira! Što će do tada sve pojesti i doživjeti, sami ćemo nabrojati u subotu!

„Jako gladna gusjenica“  naša je dramatizacija zabavne i edukativne slikovnice američkog autora Erica Carlea, modernog klasičara dječje književnosti i dobitnika prestižne nagrade Hans Christian Andersen. „Jako gladna gusjenica“ njegova je najpoznatija slikovnica, prevedena na 55 svjetskih jezika i prodana u više od 12 milijuna primjeraka.

 

To je edukativna, topla i nježna priča o buđenju proljeća, prirodnom fenomenu transformacije gusjenice u leptira i zgodna vježba učenja brojeva i dana u tjednu, jer mala gusjenica ima točno određen menu, a svaki dan se gosti nečim drugim. Mi ćemo se gostiti odličnom pričom, kreativnom radionicom i slavljem proljeća!

Nakon priče očekuje nas radionica u kojoj ćemo kreirati gusjenice, leptire i proljetne motive, ali i istražiti tko su to prvi glasnici proljeća koji nam mašu iz parkova!

Saznat ćemo zašto su visibabe, jaglaci i šafrani prvi cvjetići koji provire na sunce, kako lastavice i ostale selice znaju da se treba vratiti kući, kako se medvjedi bude iz zimskog sna i kako priroda zna kad je vrijeme za nježni zeleni ogrtač.

Ako i vi želite poželjeti dobrodošlicu najživahnijem godišnjem dobu, pozivamo vas da nam se pridružite na zajedničkom dočeku!