Izletište Cowboy – jahanje, gumenjače i igranje u prirodi

Vjerujem da mnogi već znate za izletište Cowboy, pogotovo ekipa iz Zagreba i okolice. Osim odlične ponude, razlog za to je njegova blizina. Nalazi se svega 15, 20 minuta vožnje od Zagreba, na šumovitim obroncima Vukomeričkih gorica – dakle, iznimno praktična (i istodobno idilična) lokacija koja je lako dostupna iz svih smjerova. 

Za ekipu koja još nije bila u prilici posjetiti izletište Cowboy, dajem kratki info o mjestu i ideji: riječ je o obiteljskom poslu kojega vlasnici i osnivači vode vrijedno, neumorno te s jako puno ljubavi i znanja. Kako o konjima, tako i o sjajnoj zabavi za čitavu obitelj! Naime, izletište Cowboy je pažljivo, tematski te veoma autentično i kreativno uređena oaza s konjima, prekrasnom prirodom i prigodnom klopom. O svemu nešto više u nastavku teksta!

Izletište Cowboy

Čitavo je izletište u pravom western stilu. Dočekat će vas zaposlenici (i vlasnici) u kaubojskoj odjeći, prefora zidne replike saloona i malenoga zatvora iz zlatnog doba šerifa (u kojega klinci po želji mogu čak i ući) te razni drugi tematski detalji inspirirani Divljim zapadom. Samo izletište je veoma prostrano te obuhvaća štale, livade, manjež i naravno, „prostor za ljude“ u obliku tematski uređenog restorana s velikom terasom koja samo čeka proljeće! Pri uređenju prostora se pazilo na svaki detalj, što uvijek volim vidjeti na bilo kojem mjestu – u što ulazi i prefora zahodska četka u obliku kaubojske čizme! 

Izletište Cowboy se nalazi u prekrasnoj prirodi stvorenoj za gumenjače, jurcanje na otvorenom i druženje sa životinjama. Naravno, klinci mogu sve to – i čine to oduševeljeno! 

Konji, jahanje i igre u prirodi

Svaki klinac – ljubitelj konja na izletištu Cowboy dolazi na svoje. Kad kažem „na svoje“, mislim na konja! Klinci mogu jahati uz stručnu pratnju (naravno, odjevenu u kauboja). Interes je toliki da je pravi red i klinci strpljivo čekaju svoj. Želja je jača od dječje nestrpljivosti! Jedan krug na konju plaća se 30 kn i nemojte zaboraviti okinuti fotku. Taj trenutak sreće želite sačuvati, zajedno s velikim osmijehom svog klinca! 

A osim jahaćeg kruga, postoji i prekrasni šumarak s dječjim poligonom koji je posve stopljen s prirodom i izgleda super. Baš ono što treba za šumsku avanturu! 

Klopa 

Klopa je klasična i veoma zasitna. Točno ono što vam treba na izletu u prirodi! Porcije su velike (i one dječje isto), a totalno su mi se svidjela kreativna i kaubojska imena jela. I tu se pazilo na svaki detalj! Rodeo gulaš, El Dorado juha i Tortilja sedmorice veličanstvenih tek su neka od jela u velikoj ponudi. Tako je i hrana kreativan doživljaj i svaka čast i na tom detalju! 

Sve u svemu…

Praktičan i zabavan izlet u blizini! Zasitna klopa, igranje u prirodi, chill u restoranu, konji i domaća atmosfera: sve što klincu treba super avanturu, a odraslima za punjenje baterija za vikend. Ako još niste posjetili izletište Cowboy, svakako to učinite kad uhvatite priliku. Jako sam sretna što takva mjesta postoje u neposrednoj blizini, dakle na „dohvatu noge“ i svakako se vraćamo kad zazeleni proljeće!

Info iz prve ruke – što još treba znati?

Na kraju prekrasnog sunčanog dana kojega smo proveli na izletištu Cowboy, dajem vam još tri važne info koje sam, naravno, provjerila na koži! 

  • Najavite se (osobito ako planirate ručati)

Iskustvo me naučilo da zovem, zovem, zovem! Nakon što sam na nekim mjestima (zajedno s ekipom) poljubila vrata ili ostala gladna, više ništa ne prepuštam sreći i uvijek nazovem da najavim posjet. Kao i do sada, i poziv izletištu Cowboy ispostavio se zlata vrijedan. Ili barem ručka! Naime, u razgovoru sam saznala da sam upravo uspjela rezervirati zadnji slobodni stol kojega su imali. Da, da, vikendom je gužva! U to ime, svakako nazovite dan prije, najavite se i rezervirajte stol. Možda baš i vaš bude onaj zadnji! 

Želite či izbjeći gužvu, dođite ranije. Mi smo došli oko 10 i nije bilo gužve, no ona je zavladala oko 11.30. Oni koji prate moje recenzije znaju da inače nisam fan gužve, no na izletištu Cowboy i ona je zabavna! Naime, prostor je dovoljno prostran da ne dolazi do guranja, a klinci su se na okupu upoznali i zaigrali. Još jedan doživljaj u prekrasnom danu. Nemojte ga propustiti priuštiti klincima! 

  • Čizme gumenjače za klince (a i vas)

Izletište Cowboy je ranč na kojemu žive konji. Gdje su konji, tu su trava i blato. A gdje su trava i blato, tu su čizme gumenjače! Liv je jedva dočekala uskočiti u svoje i gacati do mile volje (koje ima jako puno). Ako niste fan gumenjača, svejedno razmislite o udobnoj i ravnoj obući. Štikle nisu win za boravak na ranču – ma koliko se dobro snalazili na njima! 

  • Ne hranite konje (bez dogovora s vlasnicima)

Hranjenje konja (s klincima ili bez njih) zvuči kao zabavna i zamamna ideja, no nikad to ne činite bez prethodnog dogovora s vlasnicima / zaposlenicima bilo kojeg ranča na kojem žive konji. Želite li ponijeti mrkve ili jabuke, telefonski upitajte je li to u redu a ako su one već u vašoj ruci, upitajte zaposlenike smijete li ih dati konjima (sami ili uz njihov nadzor). Naime, neki konji imaju određen režim prehrane kojeg ne možete znati bez da upitate ljude koji se o njima brinu. Također, konje iz ruke treba hraniti sa specifičnim položajem dlana, kako vas ne bi nehotice čvaknuli za prste (što osim što je bolno, može biti i prilično opasno jer uistinu imaju vrlo snažan zagriz). Kako ne bi došlo do neželjenih nezgoda, svakako se savjetujte sa zaposlenicima ranča – oni će vam biti zahvalni na tome, a vaša avantura još ljepša i ugodnija!