Ekologija za djecu – otvorene prijave za proljetni kamp na otvorenom

Kao što smo obećali, izlazimo s detaljima našeg proljetnog eko kampa na otvorenom te naravno, otvaramo prijave na isti!

Tema ovogodišnjeg proljetnog kampa je ekologija za djecu + zabavne igre za djecu na otvorenom. U praksi to znači da u full timeu recikliramo, čupamo, sadimo, eko patroliramo i promatramo život(inje) u vrtu. Dobrodošli su svi klinci željnih novih prijatelja, ludih vrtnih juriša i grupnih igara te naravno, otkrivanja neobičnih i čudnih tajni prirode. Na licu mjesta i uz puno prakse!

Proljetni kamp održavamo u vrijeme uskršnjih praznika, dakle od utorka, 6.travnja 2021. pa sve do petka, 9. travnja 2021., u periodu od 8.30 do 17 sati.

U nastavku vam donosimo i raspored događanja s glavnim temama i aktivnostima kampa:

Raspored eko kampa / ekologija za djecu:

Utorak, 6. travnja

Tema dana: reciklaža na dječji način

Što se sve događa s prirodom ako (ne) recikliramo, saznajemo zajedno i uz puno prakse! Izrađujemo super igračke i predmete od recikliranog materijala, a u goste nam dolazi naša Tihana Veljačić, pokretačica inicijative DitchPlastic Croatia koja će nam održati zabavnu i uzbudljivu radionicu iz ekologije. I svih načina kako je prakticirati!

Srijeda, 7. travnja

Tema dana: voda i životinje

Zajedno prolazimo sve vrste voda – tajanstvene močvare, oceane i mora, divlje i pitome rijeke, jezera, podzemnice…učimo o životu u vodi, vodenim biljkama i životinjama te načinima na koje ih možemo sačuvati. Proučavamo što se događa kad ljudi (ne) zagađuju vode i kako eko katastrofe utječu na okoliš. Bit će zabavno, napeto i prije svega, mokro!

Četvrtak, 8.travnja

Tema dana: STEM / science

STEM na eko način i za dječje ruke! Proučavamo prirodne zakone i procese, izvodimo zabavne znanstvene pokuse i provjeravamo kako priroda funkcionira u praksi. I kako joj mi u tome pomažemo!

Petak, 9. travnja

Tema dana: eko vrt

Petak je za prljava i vrlo gnojna posla! Bacamo se na sadnju povrća i cvijeća uz zabavne i praktične osnove botanike. Izrađujemo vlastiti (i jaaaako živopisni) kompost te još mnogo fora eco friendly predmeta. Kad operemo ruke i crno ispod noktiju, izlazimo u eko patrolu u kvartu. Sastoji se od zabavne, no ozbiljne šetnje u kojoj provjeravamo je li čist i uredan – i jao li si smeću ako ga ugledamo!

Proljetni kamp na temu ekologija za djecu osmišljen je kao edukativna, praktična i zabavna igraonica na otvorenom, u sigurnom i mirnom ograđenom vrtu. On se pak nalazi u samom centru grada i lako je dostupan iz svih smjerova. Jedva čeka opet zabaviti klince i pružiti im zabavne igre za djecu na otvorenom!

A naravno, nijedan klinac s kampa neće otići praznih ruku! Svaki klinac – sudionik kampa će sa sobom doma ponijeti puno edukativnih i fora stvari koje će mu pomoći u daljnjem čuvanju i štićenju prirode. Naravno, u sve to spadaju i predmeti / aktivnosti / igračke / igre koje će samostalno izraditi tijekom boravka u kampu. Zato, pripremite se – doma vam stiže pravi mali eko kreativac!

Što kamp sve sadrži?

  • siguran i zabavan vrt u mirnom kvartu
  • miran kvart za zabavno eko – patroliranje (naravno, uz pratnju nas odraslih)
  • lopatice, kantice i sav potreban (kvalitetan i siguran) alat za kreativne aktivnosti i igre
  • edukativnu i zabavnu eko radionicu
  • zabavne igre za djecu na otvorenom
  • doručak
  • ručak
  • snack / voće dostupno tijekom cijelog druženja
  • fotkanje za uspomenu
  • raspoložene i iskusne voditelje (animatore za djecu)

Mjesto održavanja: Laboratorij zabave, Trnjanska cesta 3 – vrt i unutrašnji prostor

Cijena

Cijena cjelodnevnog kampa (8.30-17h) iznosi 1050 kn (za drugo i treće dijete popust od 10 %), a za članove 900 kn , poludnevni  700kn, za članove 550 kn (4 dana), “drop in” (1 dan) 270 kn, za članove 250kn.

Dežurstvo

Ako vam je termin (8.30 – 17) na knap zbog vašeg posla – i tu imamo rješenje, a zove se dežurstvo! To u praksi znači da klince možete dovesti i nešto ranije, a doći po njih nešto kasnije – samo nam to javljajte na vrijeme, kako bi organizirali naše animatore!