Radionica pripovijedanja: Nauči pričati priče

Jeste li ikad pokušali ispričati priču? Na prvi pogled, zaista se čini kao mačji kašalj. Dok ne sjednete pred zahtjevnu i kritičnu publiku, a mališani to svakako jesu. :)

Prezentacijske vještine su temelj su svake dobre interpretacije. Bez obzira radi li se o nastavnom programu, marketinškom projektu ili neformalnom predstavljanju neke ideje, dobro pogođena komunikacija je ključna za vješto (is)pričanu priču. Upravo to je definicija storytellinga: vještina pričanja priča.

U području komunikologije, kulturalne i socijalne psihologije možemo reći da je storytelling/pripovijedanje star koliko i svijet.

Cilj takvog načina pričanja uvijek je bila edukacija i prenošenje iskustva sa starijeg na mlađe članove zajednice. Kroz zanimljive, napete i simbolične priče, stariji su oduvijek učili mlađe kako razumjeti život i kako se ponašati u svijetu. Kao što i mi danas educiramo djecu kroz bajke, priče ili lektirne romane.

Jednostavno: prenosimo im vrijedne, poučne i za život važne poruke o mudrosti, odgovornosti, promišljenosti, poštovanju, poštenju, empatiji i sličnim osobinama koje su s razlogom (oduvijek bile) temeljne ljudske vrijednosti. Naša je društvena zadaća njegovati ih kroz edukaciju novih generacija.

Samostalno ili u suradnji s angažiranim roditeljima, odgojno obrazovnim institucijama i ostalim partnerima, osmišljavamo, organiziramo i provodimo storytelling, te stručne seminare i edukativne radionice na njegovu temu.

Možemo vam ponuditi stručnu edukaciju za odgajatelje, učitelje, profesore i sve koji sudjeluju u nastavnom ili odgojnom procesu. Kroz atraktivne seminare i praktične radionice rado ćemo razviti ili usavršiti vaše prezentacijske, komunikacijske i ostale vještine potrebne za moćan storytelling. I pritom vas dobro zabaviti!

A osim stručnog iskustva, bogate prakse i brojnih zadovoljnih klijenata, uz nas stoji i potvrda Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa te Agencije za odgoj i obrazovanje. I naravno, uvijek spremna želja za suradnjom!