LJETNI KAMP “DREVNE CIVILIZACIJE!” DOSADNO? NEMA ŠANSE!

Na Ljetnom kampu „Drevne civilizacije“ uz pomoć moderne tehnologije na zabavan način učimo o povijesti prvih velikih civilizacija

 Tko kaže da povijest mora biti dosadna? U Laboratoriju zabave možemo čak i povijest učiniti neodoljivo zabavnom. Uz pomoć najmodernije tehnologije, virtualnih šetnji, video projekcija, QR kodova, vraćamo se u daleku prošlost i učimo o prvim velikim narodima i civilizacijama.

Na Ljetnom kampu „Drevne civilizacije“ naučit ćemo kako su nastale prve civilizacije, što su ljudi jeli i pili prije 5000 godina, kako su se oblačili, čime su se bavili i kako su živjeli. Djecu ćemo povesti na daleku šetnju kroz vrijeme, ali i kroz prostor. Kako bi naše znatiželjne glavice naučile gdje su se nalazile drevne civilizacije, svaki dan ćemo započeti proučavanjem zemljopisne karte i otkrivanjem nekoliko ključnih detalja za svaku civilizaciju.

Mi znamo da priče imaju moć djeci odmah uhvatiti pažnju i zagolicati maštu pa ćemo kamp otvoriti misterioznom legendom o izgubljenom podvodnom gradu Atlantidi, mitom o Minotauru i Arijadninoj niti, te pričom o projektantu palače Knos i poznatom atenskom izumitelju Dedalu. Naše povijesno putovanje nastavljamo u Rimu gdje ćemo djeci dati da se igraju na tabletima. No, rimski tableti su ipak mrvicu drugačiji od naših današnjih tableta. Kakve su tablete imali mali Rimljani, djeca će naučiti izrađujući vlastite replike rimskih tableta, drvenih pločica veličine knjige, prelivenih tankim slojem voska, koje su služile za pisanje.

Naučit ćemo i da su Rimljani imali svoje pismo, Inke svoje, Kineska civilizacija svoje i Egipatska svoje. Vezat ćemo čvorove na tankim nitima tkanine kako je to radila drevna civilizacija Inka, dešifrirat ćemo hijeroglife i izvježbati vještinu pisanja kineskog pisma, kaligrafiju. Pokušat ćemo proniknuti u tajanstvene metode izgradnje piramida, okušat ćemo se u gladijatorskoj borbi, i posvetiti se izradi i ukrašavanju keramike.

Sve to, i mnogo više, vas čeka od 15. do 19. srpnja u Laboratoriju zabave, Trnjanska cesta 3. Jedva čekamo s vama krenuti na nezaboravno putovanje kroz povijest i otkriti brojne zagonetke i misterije koje nas čekaju na putu!

Kamp je namijenjen djeci od 5 do 12 godina.

Kampovi službeno počinju u 8.30, no uvijek imamo i dežurstva za roditelje koji rade od 8! Tako da ni za to ne morate brinuti!

Djeca će tijekom boravka kod nas dobiti doručak, ručak i užinu, gdje će voće i snack cijelo vrijeme biti dostupni. Ručak će biti osiguran od strane cateringa s čijim menijem ćemo vas upoznati kada dođete na kamp.

Cijena cjelodnevnog kampa (8.30 – 17h) iznosi 1500 kn (za drugo i treće dijete popust od 10%), a za članove 1250 kn (cijena se ne mijenja ovisno o drugom ili trećem djetetu ukoliko ste član), poludnevni – jutarnji od 8.30 do 12.30 h ili popodnevni od 13 do 17 h iznosi 110, za članove 900 kn.

Ukoliko se uzima više tjedana, odnosno kampova, tada Vam slažemo paket ovisno o tome koliko ste kampova uzeli. *Članovi obavezno moraju poslati broj članske iskaznice koja vrijedi za 2019. kako bismo na temelju toga mogli složiti pakete.

Prijave šaljite na info@laboratorijzabave.hr. Vidimo se u davnoj prošlosti!