Kako smo osvojili Adventure land?

U odličnoj atmosferi i zabavnom druženju danas je završio i drugi tjedan našeg ljetnog kampa, kojeg smo posvetili pustolovnoj i intrigantnoj ekspediciji u uvijek nepredvidivi Adventure land.

Što nas je tamo dočekalo, i kako smo ga osvojili?

Odmah da vam kažemo: nije bilo nimalo lako! Na samom početku našeg putovanja, doživjeli smo opasnu brodsku nezgodu koja nas je nasukala na mistični i sablasni pusti otok, a sve što smo uspjeli izvući sa sobom, bila je naša domišljatost!

Srećom, ona se ispostavila kao vrlo korisno, kreativno i mudro oružje koje nam je pomoglo da okrenemo tropsku prirodu na svoj mlin: naučili smo kako izgraditi sklonište, dobiti pitku vodu, izraditi štapove za pecanje i poslati SOS signal. I pritom se sjajno zabaviti, jer na muci se poznaju junaci!

Ništa lakše nije bilo ni sutradan: ono što je trebao biti zabavni izlet u tajanstvenu Amazoniju, pretvorio se u pravu borbu za opstanak. Nećemo reći protiv prirode, jer upravo nam je ona pomogla da doskočimo svim njenim pakostima na spretan, mudar i kreativan način. Naučili smo kako izraditi pouzdani kompas, kamufliranu zamku i ostale ‘gadgete’ neophodne za preživljavanje u prašumi koja nam je dobro vratila dobrim i sretno nas pustila u novu avanturu!

Ona se nastavila na Divljem zapadu, koji je s razlogom bio divlji: vješto smo se infiltrirali u traperske karavane i zlatnu groznicu koju smo zatekli u preriji, proučili aktualne tjeralice, kreirali kaubojsku odjeću, sretne potkove i zgodne značke za šerifov ured, a da se posve uklopimo u svaki gradić u kojeg smo ujahali, s guštom smo koristili tada popularne i neizostavne kante za pljuvanje!

No, najveći izazov tek je slijedio: a to je bilo putovanje u neistraženi i nepredvidivi svemir. To je tražilo pravu pripremu: na klin smo objesili sedla i šešire, i bacili se na izradu prijeko potrebih astronautskih odijela, čvrstih kaciga, moćne rakete i ukusnog pudinga ( jer što je avantura bez dobre klope?). Naučili smo kako se planete rotiraju u praksi, što sve skriva Mliječna staza, kakvog je raspoloženja koje zviježđe: i kako doskočiti svemirskim tajnama.

I taj je izazov uspješno svladan: pa na kraju drugog tjedna, s ponosom možemo zaključiti da je Adventure land osvojen! Uz sjajno druženje, puno smijeha i pametnu zabavu na svakom koraku!

Tema sljedećeg kampa je Domaćinstvo i opća kultura. Što smo pripremili pogledajte na ovom linku:  Treći tjedan kampa: Domaćinstvo i opća kultura.