Zimski kamp Laboratorija zabave

Zadnjih smo dana jako zaposleni: uz sve finalne pripreme i ušminkavanja naših zimskih programa, stalno nam dolaze vaši upiti o njihovim idejama, planovima i detaljima. Ne možemo vam opisati koliko smo sretni zbog toga: i zato ćemo vam, umjesto svojih veselja, opisati naš Zimski kamp!

Osmislili smo ga kao zimskog brata našeg Ljetnog kampa, kojeg rado pamtimo po grlenom smijehu, kreativnim igrama i pametnoj zabavi, ali i kao zanimljiv, konstruktivan i praktičan odgovor na vaše često pitanje koje glasi: kamo, kako i zašto s klincima preko zimskih blagdana? Često nam pričate da nema dovoljno neobičnih, originalnih i proaktivnih sadržaja za vaše malce: e, mi vam nudimo baš takav kamp! Što to ondje radimo, pitate nas? A mi odgovaramo:

  • Krotimo jednoroge: a prije toga ih upoznajemo. Odakle im rog, zašto su se skrivali od ljudi i što ih čini vrlo nepredvidivima? Jer, nema klinca ( i još ponekog odraslog) koji baš nikad ne sanja jednoroge. Mi ih (opet) budimo iz mašte, mita i misterije. Jer: kakvi god da jesu, sve ih čeka koja bala sijena u našoj suvremenoj i otkačenoj Školi za jednoroge! Oooo da! Dobro ste čuli!
  • Puštamo zmajeve: svijetom lete, vatru rigaju. Nekad su plahi i pospani, negdje goropadni i živi oganj. Što im se krije u pravoj prirodi, i kako ih okrenuti na svoj mlin?
  • Privlačimo magnete: što sve jedan klinac može učiniti s magnetom, i kakva sudbina čeka njihova polja u našoj STEAM radionici? Postat će ludi labirinti. Bit će pravi ljigavci. Služit će u znanstvene svrhe. I naučiti nas što znači tetraedarna konstrukcija. Nikad čuli? Vidjet ćete.
  • Čitamo knjige: jer svako slovo koje drži do sebe, lako postaje dobro štivo. Baš o takvima polemiziramo u našem Književnom klubu. Knjige su nekom teške i dosadne? Ispravljamo te netočne navode. Na urnebesan način! I od svakog malog čitača pravimo pravog knjiškog moljca.
  • Gledamo filmove: svi vole filmove. A mi ih obožavamo analizirati! To činimo poput pravih filmskih frikova. Dakle: britko, žustro, živo. Štoviše, zapošljavamo likove u filmskoj radionici: pa da sami vidimo što je redatelj htio reći. I jesmo li ga dobro čuli.
  • Kreativno radimo: a doma ih vraćamo s kućnim ljubimcem. U redu, sad se šalimo: riječ je o zgodnim životinjiicama od paper machea. Uz njih stiže i koji ručno rađeni zimski šal. Kreativni privjesak za ključeve koje više nikad neće izgubiti. Vlastoručno otisnuti ruksak za školu, prirodu i društvo. Umjetnički magazin bez Huljića. Vama sve, a nama ostaje zajednički otkačeni mural. Da vam i njega rascjepkamo, pa svakom njegov dio: džaba smo ga radili.
  • Fino kuhamo: sami samcati. Uz fini catering, postajemo i chefovi. Na zabavan i rasplesan način učimo pripremati jednostavne specijalitete, zdrave delicije i snackove koji energiju znače.
  • STEAM rabote – lomimo svjetlost. Doslovno. Kucamo na vrata zaboravljenog asa: i ondje sami izrađujemo kaledioskop. Puštamo lavu niz lampe. I sve to zapisujemo u svoje steam kuharice: korake, zamke, trikove i adute koje smo izazvali na putu do pravog recepta.

I još mnogo neobičnih iznenađenja, čudnih izazova i pametne zabave. Kakvih, pa saznajte iz prve ruke! Kamp se odvija svakim danom od 9 do 17 sati, tijekom cijelih zimskih praznika na adresi Laboratorij zabave, Trnjanska cesta 3.

KAMP OD 8.-12.1. JE POPUNJEN!! ZBOG VELIKOG INTERESA OTVORILI SMO NOVE DATUME U TJEDNU PRIJE – OD 2.-5.1.  – UTORAK-PETAK (4 DANA).

Drugi tjedan počinje 8.1.(ponedjeljak), a završava 12.1.(petak).

Prijavite nam se na info@laboratorijzabave.hr, predbilježite svoje mjesto u postavi ili saznajte više info! Pametna zabava s guštom vas čeka. Zimski praznici? Oni pak jedva!