STORYing 2022. – upoznajte naše izvođače!

Nestrpljivo odbrojavamo do početka STORYinga, međunarodnog storytelling festivala u Zagrebu – a do tad vam predstavljamo naše izvođače! Kao svake godine, za vas smo okupili sjajnu ekipu vodećih majstora europske storytelling scene koji vas jedva čekaju „uvući“ u priče te genijalno zabaviti u programu na otvorenom.

Oni su:

Raphael Rodan (Nizozemska)

Nagrađivani nizozemski kazališni umjetnik i storyteller. Kreator je mnogih omiljenih storytelling programa kao što su „The Donkey’s Jaw“, „When Abel met Cain“, „The kingdom of Fire and Clay“, „My father held a gun“ i brojni drugi. Suosnivač je nizozemske storytelling škole Mezrab, jedne od vodećih storytelling škola u Europi. Suorganizator je i voditelj storytelling festivala u Amsterdamu.

Zajedno sa storytellerom Erikom Sjøholmom, Raphael će na STORYing festivalu nastupiti sa svojim hit storytelling show programom „The Donkey’s Jaw“, a na djelu ih možete vidjeti u subotu, 21.5. od 19.30 do 22 u genijalnom ambijentu @Peti kupe, Trnjanska cesta 5.

Program se odvija na engleskom jeziku – okupite ekipu i dođite uživati!

Erik Sjøholm (Finska)

Storytelling umjetnik, glazbenik i tekstopisac. Eric je 2016. objavio svoj debitantski album „Walkabout“ na kojem se nalazi njegova hit pjesma „Ray of light“. Kao storyteller, Eric se oslanja na iskustva iz nomadskog života, pronalazeći inspiraciju u pričama s ljudima koje susreće tijekom svojih putovanja Europom i svijetom te aktivno surađuje sa storytelling školom Mezrab.

Zajedno sa storytellerom Raphaelom Rodanom, Erik će na STORYing festivalu nastupiti s hit storytelling show programom „The Donkey’s Jaw“, a na djelu ih možete vidjeti u subotu, 21.5. od 19.30 do 22 u genijalnom ambijentu @Peti kupe, Trnjanska cesta 5.

Program se odvija na engleskom jeziku – uz puno dobre glazbe i ritam dobrih priča!

Boglárka Klitsie-Szabad (Mađarska)

Boglárka Klitsie-Szabad mađarska je pripovjedačica. Specijalizirala se za narodne priče, mitove i legende. 2018. bila je jedna od mladih pripovjedačica odabrana za sudjelovanje na Alden Biesen Storytelling festivalu u Belgiji. Dobitnica je nagrade Young Master of Folk Art te nagrade Prima Junior u kategoriji Narodna umjetnost i javno obrazovanje. Osim što je storyteller i etnolog, redovna je predavačica u budimpeštanskoj House of Traditions.

Nemojte je propustiti vidjeti na djelu! Boglarka nastupa u dječjem programu u nedjelju, 22.5., od 10 do 12 sati u vrtu Laboratorija zabave. Za klince je pripremila genijalne bajke, a sjajno ćemo proći i mi odrasli – jer Boglarka nastupa i u večernjem programu! Možete je čuti u Petom kupeu, u nedjelju 22.5. od 19.30 do 22h, gdje će predstaviti kultne mađarske narodne priče – i uopće ne sumnjamo, opet nas oduševiti! Boglarka pripovijeda na engleskom jeziku – i ne možemo dočekati njene sjajne priče!

Martin Manasse (Velika Britanija)

Bogata storytelling karijera predstavnika SfS-a (Society for Storytelling) proizašla je iz uspješnog bavljenja glazbom. Svoje oduševljenje snagom riječi i ritmom dobre priče povezao je u jedinstveni, osebujni i šarmantni stil pripovijedanja. Voli pričati narodne priče, priče o čudima i priče koje postavljaju pitanja. A koja je njegova tajna? On priča iz srca! Ljubav je ono što ga vodi u njegovom radu i publika to svaki put osjeti.

Osjetite i vi, s klincima il’ bez njih! Martin će nastupiti u jutarnjem programu za klince u nedjelju, 22.10 od 10 do 12 u Laboratoriju zabave, a istog ćemo ga dana vidjeti i u programu za odrasle od 19.30 do 22 u Petom kupeu. Martin pripovijeda na engleskom jeziku – uz onaj cool i omiljeni britanski akcent kojeg jedva čekamo opet čuti uživo!

Maja Bumberak (Mađarska)

Mađarska storytellerica i majstorica narodne umjetnosti. Kreatorica je brojnih dječjih programa temeljenih na narodnim pričama i legendama, tradicionalnim igrama i igrama na otvorenom te autorica brojnih stručnih tekstova o storytellingu. Dobitnica je mnogih prestižnih nagrada u području kulture te omiljena pripovjedačica brojnih klinaca s područja Europe.

Neka oduševi i vas i vaše klince – kladimo se da će se točno to dogoditi!

Bajke i priče za djecu u Majinoj interpretaciji možete čuti u nedjelju, 22.5., od 10 do 12 sati u gradskom vrtu Laboratorija zabave. U večernjem ćemo je programu za odrasle moći čuti u nedjelju, 22.5 od 19.30 do 22 u Petom kupeu. Maja pripovijeda na engleskom jeziku – uz puno interakcije i na duhovit način!

Budite tamo i guštajte u pričama – kako i priliči zasluženom vikendu!

Svoje ulaznice za STORYing 2022. nabavite na našem webshopu – i to što prije, jer broj ulaznica je ograničen. Veselimo se druženju, zabavi i pričama – a vi nam se pridružite s klincima i ekipom.

Vidimo se!