STORYing 2022. – što nam to pripremaju domaći izvođači?

Neke već znate, a neke tek upoznajte – predstavljamo naše domaće snage! Sve smo ih okupili na STORYingu 2022., međunarodnom storytelling festivalu u Zagrebu. Podsjećamo, on se odvija u vikendu 20 – 22.5. 2022. – a mi vas s guštom pozivamo da nam se pridružite!

Čeka vas puno genijalnih priča u izvedbi domaćih i inozemnih storytelling majstora. Već smo vam predstavili naše strane goste, a sad je vrijeme za domaće majstore!

Oni su:

Dijana Zorić (Hrvatska)

Storytelling umjetnica, edukatorica i interpretatorica baštine (članica European Association of Heritage Interpretation). Pokretačica je i voditeljica brojnih storytelling programa, radionica i edukacija u Hrvatskoj. Suosnivačica je StoryLaba, prvog storytelling trening centra u Hrvatskoj te supokretačica 1. Storytelling akademije u Hrvatskoj na kojoj je angažirana kao stalni predavač.

Našu Dijanu mnogi dobro znate – a mnogi ste je već vidjeli na djelu! Ako još niste, nemojte propustiti – ako već jeste, znamo da ne propuštate! Dijana će sa svojim pričama nastupiti u subotnjem jutarnjem programu za djecu (21.5. od 10 do 12), ali i večernjem dijelu za odrasle (petak, 20.5 od 19.30 do 22). Uz odlične priče na „onaj njezin“ način, u subotu priprema i storytelling radionicu na kojoj će svoje tajne podijeliti sa svima koje zanima kako kvalitetno pripovijedati klincima te im kroz odabrane priče, bajke i basne uspješno prenijeti mnoge važne po(r)uke.  I to tako da traže još i još i još! Radionica se odvija u Laboratoriju zabave, u subotu 21.5. od 16 do 17.30. Vidimo se!

Srebrenka Peregrin (Hrvatska)

Storytelling umjetnica, spisateljica i edukatorica. S kolegicom Erikom Katačić Kožić izdala je „Bajkare“ i „Bajkarice“, zbirke bajki o inspirativnim junacima i junakinjama bajki i legendi iz čitavoga svijeta. Od 2016. jedna je od pokretačica i voditeljica pripovjednih programa u sklopu projekta „Snažne žene u Vestigiumu“. Stalna je predavačica i mentorica na 1. Storytelling akademiji u Hrvatskoj.

Na djelu je možete vidjeti u jutarnjem programu za klince (nedjelja, 22.5 od 10 do 12) i večernjem programu za odrasle (petak, 20.5. od 19.30 do 22). Pridružite nam se!

Vladimira Velički (Hrvatska)

Dr. sc. Vladimira Velički je profesorica na Učiteljskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Područja njezina znanstvenog djelovanja su metodika književnosti i hrvatskog jezika, pripovijedanje/storytelling, storytelling u nastavnoj praksi, utjecaj medija u poučavanju. Autorica je brojnih znanstvenih i stručnih radova, suautorica čitanki i priručnika iz hrvatskoga jezika, autorica znanstvene monografije „Pričanje priča – stvaranje priča“ te nekoliko stručnih knjiga.

Za STORYing je pripremila program u svom stilu – kako to već radi majstor pripovijedanja! Odabrane će priče interpretirati u subotnjem jutarnjem programu za klince (21.5. od 10-12). Ne propustite!

Iva Nemec (Hrvatska) 

Kao producentica i izvršna direktorica bila je angažirana na mnogim domaćim i inozemnim kazališnim festivalima. Osnivačica je udruge Kaleido u kojoj djeluje kao dramska pedagoginja i voditeljica projekata. Voditeljica je dramsko-pedagoških projekata “Drama u mom gradu”,  “Teatriček – drama za vrtić i školu”, “Kamišibaj – umjetnost pripovijedanja u slikama” i dr. 2018. godine završila je poslijediplomski specijalistički studij za dramske pedagogije pri UFZG-u.

Iva će nastupiti u programu za klince kojeg u Laboratoriju zabave održavamo u nedjelju prijepodne (22.5. od 10 do 12). Dođite nam s klincima i sjajno se provedite!

Nove snage domaće art scene – polaznici 1. Storytelling akademije u Hrvatskoj

Na STORYingu 2022., međunarodnom storytelling festivalu u Zagrebu, s ponosom predstavljamo polaznike prve generacije prve Storytelling akademije u Hrvatskoj čiji smo ponosni osnivači i organizatori. Ekipa je cijelu godinu marljivo učila i vježbala uz stručno mentorstvo naše Dijane i premijerno će se predstaviti publici na STORYingu. Domaća ekipa nastupa u programu uza odrasle (petak, 20.5. od 19.30 do 22) i jutarnjem programu za klince (subota, 21.5. od 10 do 12). Dođite ih s nama čuti i podržati jer su svi pripremili genijalne priče!

A oni su:

Iva Babić (Hrvatska)

Iva najčešće nekamo juri i pomiče granice, iako su joj noge uvijek čvrsto na zemlji. Želi biti digitalna nomadica i putovati svijetom u svom kamperu. A zapravo radi u marketingu. Dan završava u krugu obitelji čitanjem i pričanjem priča pomoću kojih upoznaje svijet oko sebe i u sebi. Iako je u Storytelling akademiju upala kao padobranac, tu se osjeća kao doma. Otkrila je kako se pričanje priča provlači kroz sve segmente njezina života i kako je ovo samo početak jednog divnog prijateljstva. Iva će nastupiti u večernjem programu za odrasle (petak, 20.5. od 19.30 do 22, Peti kupe) i subotnjem jutarnjem programu za klince (Laboratorij zabave, 21.5. od 10 do 12). Dođite!

Ana Čorić (Hrvatska)

Ana priča priče s osmijehom od uha do uha. Za nju svaka priča ima svoj zvuk, a svaki zvuk svoju priču. Upravo je to ono što dijeli s publikom, bilo da je riječ o najmlađima ili o njezinim studentima na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Obožava putovati, a s putovanja se uvijek vraća s koferom prepunim dobrih priča, instrumenata i pjesama koje s ljubavlju prenosi drugima. Taj joj je kofer čest gost na autorskim radionicama ozvučenih priča (Kreativni pričozvuk), kao i na Storytelling akademiji gdje vodi polaznike u potragu za njihovim zvukom i glasom. Ana će vas oduševiti u večernjem programu za odrasle (petak, 20.5. od 19.30 do 22, Peti kupe) i subotnjem jutarnjem programu za klince (Laboratorij zabave, 21.5. od 10 do 12). Uživajte!

Lucija Severinac (Hrvatska)

Lucija dolazi iz Jastrebarskog. Studira hrvatski jezik i književnost te etnologiju i kulturnu antropologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.  Članica je Gradskog kazališta Jastrebarsko u kojem glumi i vodi osnovnoškolsku dramsku grupu u sklopu projekta Mala škola glume. Storytelling joj se učinio kao sjecište svega toga pa je odlučila upisati Storytelling akademiju. Voli sve što vole mladi. Trudi se ispisivati priču koju će jednoga dana sa smiješkom čitati.

Lucija će se premijerno predstaviti u večernjem programu za odrasle (petak, 20.5. od 19.30 do 22, Peti kupe) i subotnjem jutarnjem programu za klince (Laboratorij zabave, 21.5. od 10 do 12). Podržite je!

Ileana Tomljanović (Hrvatska)

Uvijek energična i kreativna zaljubljenica u kostime i kostimiranje.  Danas živi i radi u Senju kao stručni suradnik edukacijsko-rehabilitacijskog profila. Uživa u pripovijedanju djeci. Velika želja joj je učiniti Senj top destinacijom storytellinga, jer smatra da je upravo od Senja do zvijezda najkraći put.

U Ileaninim pričama možete uživati u večernjem programu za odrasle (petak, 20.5. od 19.30 do 22, Peti kupe) i subotnjem jutarnjem programu za klince (Laboratorij zabave, 21.5. od 10 do 12). Vidimo se!

 Marica Dusper (Hrvatska)

Marica po baki, Dusper po mužu. Dobro radi pite, kruhove i bilance. Voli ekonomiju, matematiku, informatiku, a obožava svoje prijatelje, obitelj, dobre projekte i dobre priče.  Profesionalno se bavi računovodstvom, financijama, restrukturiranjem firmi i vjeruje da uspjeh preko noći dolazi nakon bar dvadeset godina prethodnog rada. Business storytelling je staza koja ju je poslovno dovela na Akademiju, a opus je zamirisala hrvatskom tradicijskom pričom i pričama za djecu. #maricazna

Marica će se predstaviti u večernjem programu za odrasle (petak, 20.5. od 19.30 do 22, Peti kupe) i subotnjem jutarnjem programu za klince (Laboratorij zabave, 21.5. od 10 do 12). Dođite je čuti jer #maricazna što je dobra priča – i sjajna atmosfera koju vam obećava!

 Damir Firšt (Hrvatska)

Damir Firšt je većinu dosadašnjeg života proveo u potrazi za nekim drugačijim pričama. Završio je studij povijesti umjetnosti i sociologije u Zagrebu i otisnuo se u Aziju, gdje je proveo preko deset godina. U Japanu je trenirao borilačke vještine, u Kini pisao doktorat iz antropologije. Zbog  ljubavi prema pripovijedanju 2018. se zaposlio u industriji video igara kao narativni dizajner. 2021. godine s par prijatelja je pokrenuo startup Matterless Studios koji stvara digitalne ljubimce u proširenoj (augmentiranoj) stvarnosti.

Damir nastupa u večernjem programu za odrasle (petak, 20.5. od 19.30 do 22, Peti kupe) i subotnjem jutarnjem programu za klince (Laboratorij zabave, 21.5. od 10 do 12).

Dođite ih sve vidjeti na djelu i s nama se zabaviti na storytelling vikendu! Svoje ulaznice za STORYing 2022. nabavite na našem webshopu – i to što prije, jer broj ulaznica je ograničen. Veselimo se druženju, zabavi i pričama – a vi nam se pridružite i uživajte s nama.

Vidimo se!