STORYing 2022. – druženje i smijeh uz puno dobre pričE

Iza nas je još jedan STORYing, međunarodni storytelling festival u Zagrebu.

Još uvijek uzbuđeno sabiremo dojmove, no onaj glavni znamo – bilo nam je super!

Želimo zahvaliti svim sjajnim volonterkama, izvođačima, pokroviteljima i posjetiteljima festivala, našem Laboratorij zabave/StoryLab timu i moramo to reći, vremenu nad nama – jer bilo je sunčano, ugodno i toplo, baš kako treba biti za genijalan provod!

Naš provod je trajao gotovo tri dana, od petka do nedjelje navečer. Svaki dan je, jasno, bio priča za sebe – a mi smo jednako uživali u svakom!

U sjajnom ambijentu naših susjeda iz Petog kupea, u petak su nam se predstavila 1.generacija polaznika 1.Storytelling akademije u Hrvatskoj by StoryLab – dakle, ekipa koja se godinu dana marljivo pripremala uz stručno vodstvo naše Dijane.

Nismo ni sumnjali da će ekipa biti super, a pozitivnu tremu okrenuti svom mlinu – a s nama ste svjedočili da je tako bilo!

Bilo je tu domaćih legendi i priča o lukavim kraljevima i mudrim, lijepim djevojkama. Čuli smo tajne slasnog senjskog pekmeza, misterioznu priču o prodavaonici tajni – kako pamet skladno šuruje sa srećom i kakve sve savjete skriva dobra priča! Još jednom čestitamo ekipi s Akademije i jedva vam ih čekamo opet priuštiti – kroz neke nove priče, prilike i druženja!

Subota i nedjelja prijepodne bili su dani za klince i obitelj – uz brojne priče, bajke i king size igračke koje su ih dočekale u našem gradskom vrtu! Pala su tu brojna nova prijateljstva, zajednička igra, druženje i smijeh – kako već to biva kad okupimo klince i živahno ih zabavimo uz storytelling show!

Nakon jutarnjeg vikend programa za klince, slijedio je vikend show za odrasle. U subotu smo posve oboreni s nogu, za što je zaslužan sjajni „The Donkey’s Jaw Project“ koji je zavladao Petim kupeom. Raphael Rodan i Erik Sjøholm su nas svojski uvukli u svoju genijalnu priču – i pritom još i raspjevali, nasmijali, opustili i zamislili. Sve to u isto vrijeme – a to mogu samo pravi maheri! Unutarnji prostor Petog kupea odlično se stopio s ambijentom priča i iza nas je provod koji ćemo pamtiti!

Nedjelja je bila chill day uz folk tales – ovaj put iz susjedne Mađarske i Engleske. Čuli smo mudre i duhovite lokalne priče, puno dobre pjesme i svirku na gitari – baš kako treba završiti tjedan i s „punim baterijama“ krenuti u novi.

Još jednom hvala svima koji su s nama dijelili ovu lijepu priču – a bilo vas je puno i sjajno smo se družili!

Vidimo se i sljedeće godine na STORYingu – već sad jedva čekamo novu STORYing priču!