Pripovijedanje, pričanje priča, Business storytelining, moderacija

O predavačici

Dijana Zorić rođena je u Zagrebu, gdje je na Filozofskom fakultetu diplomirala povijest umjetnosti te talijanski jezik i književnost. Suosnivačica je Laboratorija zabave, udruge za promicanje umijeća i kulture pripovijedanja koja je, kao punopravna članica FEST-a ( Federation for European Storytelling), suorganizirala 1. Međunarodni festival storytellinga u Hrvatskoj ( STORYing) te u našu zemlju dovela brojne renomirane storytelling umjetnike s područja čitave Europe. Licencirani je turistički vodič i interpretator baštine ( članica prestižne European Association for Heritage Interpretation) te stručna mentorica na području storytellinga.

Educirala se i kontinuirano se usavršava na prestižnim svjetskim veleučilištima i storytelling seminarima kao što su International School of Storytelling na Emerson College, Scottish International Storytelling Festival u Edinburghu, Erasmusov projekt Set Your Story Free u Mađarskoj, Storytelling Centre Amsterdam te brojne radionice u organizaciji etabliranih storytelling stručnjaka i umjetnika iz Europe i svijeta.

Kao diplomirana profesorica i profesionalna storytellerica, kontinuirano surađuje s Učiteljskim fakultetom kao stručna mentorica na studiju Dramske pedagogije (kolegij pripovijedanja i komunikacije). Suorganizatorica je brojnih edukativnih i kulturno umjetničkih projekata kao što su Zabavna lektira, Zabava na pametan način, Frendovska klupa, Pripovijedanje korisnicima staračkih domova i oboljelima od Alzheimerove bolesti, Samoborska šetnja te mnogi drugi projekti i inicijative.  Sa Školskom knjigom, vodećom hrvatskom izdavačkom kućom u području obrazovanja, surađivala je u organizaciji stručnih predavanja o uvođenju storytellinga u nastavnu praksu. Edukatorica je u projektu Bajkaonica (powered by Beiersdorf/Nivea)  u Savezu društava Naša djeca Hrvatske (DND) te osnivačica i voditeljica brojnih stručnih tečajeva, seminara i radionica na području storytellinga i business storytellinga. Uspješne kompanije kao što su A1, PWN Zagreb, Mazars Cinotti i Novartis samo su neki od polaznika njezinih edukacija koje su, osim po kvaliteti predavanja, (pre)poznate i po opuštajućoj atmosferi, humoru i ugodnome druženju polaznika.

Kao educirana pripovjedačica i stručnjakinja za komunikaciju, moderirala je brojne službene evente za Allianz, INA-u, Bosch, Coca- Colu i mnoge druge kompanije. Kreirala je i dramatizirala personalizirane priče za razne klijente, manifestacije i inicijative poput Nivea Tales – priče za laku noć, Pušenje je out, Pokretom do zdravlja – Coca Cola, Zmaj s jednim krilom – Allianz i Paraolimpijski savez, Dajmo djeci korijene i krila – Etnografski muzej i mnogi drugi. Svoje je znanje i iskustvo izlagala kao predavač na brojnim manifestacijama kao što su The Global Leadership Summit, RSVP Event Festival i mnogi drugi.

Bogato i dinamično iskustvo javnog nastupa stekla je i kao izvođačica na brojnim umjetničkim i kulturnim manifestacijama kao što su Ljeto na Zrinjevcu, Cest is d’Best, Advent u Klovićevim dvorima, Advent u Samoboru, Legendfest, Festival bajke u Ogulinu, Festival Džep – najmanje kazalište na svijetu i mnogi drugi. Kontinuiranu surađuje s brojnim kulturno – obrazovnim ustanovama, muzejima, fakultetima, školama i vrtićima u Hrvatskoj i inozemstvu.