Predstavljamo vam “glavnog krivca” za STORYing – međunarodni storytelling festival; Dijana Zorić

Nastavljamo s  predstavljanjem domaćih snaga ovogodišnjeg STORYing festivala! Ove godine, obiteljski dio našeg festivala su u potpunosti preuzele vješte pripovjedačice. Među našim domaćim gošćama skrivaju se učiteljice, spisateljice, odgojiteljice, dramske pedagoginje, profesorice na Sveučilištu, umjetnice i  ostale ljubiteljice dobrih priča.

Naše gošće jedva čekaju pred našom domaćom publikom, a pogotovo pred roditeljima i djecom, nastupiti s narodnim pričama i pričama iz bliske nam slavenske mitologije za koju već znamo da je našim brojnim spisateljima, književnicima i umjetnicima mnogo puta poslužila kao inspiracija u njihovom radu.

  1. Dan festivala slušat ćemo basne i priče posvećene životinjskom svijetu u kojima će najviše uživati naši najmanji pričoljupci, a i odrasli će iz njih moći izvući vrijedne pouke.
  2. Dan festivala slušat ćemo neobične legende i priče o čudnovatim bićima i stvorenjima koje su godinama i stoljećima golicale maštu ljudima, plašile ih, nasmijavale i čudile.

Naše gošće pričat će svakave duhovite i zanimljive priče s naglaskom na našu autohtonu baštinu, a neke od naših gošća i same su napisale priče inspirirane hrvatskim tradicionalnim nasljeđem i slavenskom mitologijom. Veliko nam je veselje najaviti da će se upravo i te priče pričati, slušati i izvoditi.  Jedva čekamo našim posjetiteljima prenijeti ljubav i duh priča koje se prenose s koljena na koljeno na našim prostorima!

Zadnja, ali ne i manje važna pripovjedačica koju vam predstavljamo je Dijana Zorić.

Dijana Zorić je od glave do pete zaljubljena u priče. Bilo da ih čita, bilo da ih priča, bilo da ih sluša, ona ih sve jednako voli, a ono što jednostavno obožava je dijeliti čaroban i maštovit svijet priča s drugima i druge učiti kako da postanu pravi majstori pričanja priča. Dijana je umjetnička duša i vječna kreativka, suosnivačica je Laboratorija zabave i suorganizatorica STORYinga, međunarodnog storytelling festivala. Za nju je cijeli svijet jedna velika pozornica, puna zanimljivih eksperimenata, kreativnih izazova,  ludih ideja i još luđih priča koje jedva čeka podijeliti s drugima.