Književne večeri

Laboratorij zabave, kao strastveni ljubitelj književnosti i čitanja, organizira dinamične i zabavne književne večeri koje okupljaju zaljubljenike u dobro štivo.

Ideja književnih večeri je ugodno druženje, njegovanje ljubavi prema čitanju i književnosti te zajednička potraga za blagom koje se skriva u mekim koricama i tvrdim uvezima. Svi ljubitelji hladne Rusije, strastvene Latinske Amerike, misterioznog Bliskog Istoka, suvremene Amerike i sofisticirane Europe pozvani su da nam se pridruže!

Osim ljubitelja dobre knjige, na našim književnim večerima često i rado ugostimo neko simpatično, uspješno i kreativno lice naše književne scene. Volimo s njima razmjeniti dojmove i iskustva, pročakulati o novim naslovima i prisjetiti se onih koji su nas oborili s nogu! Volimo saznati što ih inspirira, motivira i pokreće na akciju, odakle crpe ideje i kako slažu likove.

U sklopu naših književnih večeri tako smo ugostili Tenu Štivićić, Unu Vizek, Jagnu Pogačnik i Kristijana Novaka, koji su s nama podijelili grickalice, cugu, male tajne svojih laptopa i moćne priče iz prve ruke.

U Klubu književnika odlično smo se zabavljali s Mladenom Kušecom, koji je čest i vrlo rado viđen gost Laboratorija zabave. Unutar naših književnih večeri, koje provodimo u našem prostoru ili na nekoj otvorenoj manifestaciji poput Ljeta na Zrinjevcu, djeluje i književni klub Moljac koji okuplja strastvene čitateljice u teorijsko književnim, a mnogo češće i životnim raspravama i pravom ženskom druženju uz knjigu i poslastice.

Naše književne večeri u praksi su se pokazale kao idealan način opuštanja nakon dnevnog stresa, kreativan hobi i super prilika za upoznavanje sebi sličnih knjiških avanturista. Volimo dobru debatu, maštovite argumente, neobične analize i rado ćemo se složiti da se (ne) slažemo. Ako ste i vi obožavatelj napetih zapleta, osebujnih likova i maštovitih autora domaće i svjetske književnosti , pridružite nam se na knjizi, keksiću i kauču. Čuvamo vam mjesto!